Egyéb kategória

Fájdalomcsillapítóra van szükségetek? – 5 alapszabály, amit tartsatok be, mielőtt beveszitek

Fáj, nyom, hasogat. Ha már semmi más nem segít, csak a fájdalomcsillapító, akkor is érdemes követni néhány szabályt, mert csak úgy lesz igazán hatékony a fájdalomcsillapítás.

vous - 2018.05.28.
Fájdalomcsillapítóra van szükségetek? – 5 alapszabály, amit tartsatok be, mielőtt beveszitek

1. Helyes adagolás

Mindig figyeljetek oda arra, hogyan kell alkalmazni a gyógyszert. Vannak olyan szerek, amelyek úgy fejtik ki hatásukat, ha kúraszerűen szeditek őket, és vannak olyanok, amelyek gyorsan hatnak, és mindössze egy adagot kell belőlük bevenni. Mindig olvassátok el az adagolást, ne vegyetek be az ajánlott mennyiségnél többet, mert kellemetlen mellékhatásokra számíthattok.

2. Figyeljetek az adagok közötti időkorlátra

A vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókból akár naponta többször is bevehettek egy-egy adagot. A gyógyszerhez csomagolt adagolási útmutatón az is szerepel, mennyi időnek kell eltelnie a két adag között.

fejfájás migrén idegesség stressz

A migrén a csillámpónik támadásával indul és nincsen rá gyógyszer

Utálom, ha valaki a „migrén” szót használja az egyszerű fejfájásra, és nem érti, miért kell ezért azonnal biztonságos fedezékbe húzódni. A két dolog közötti különbséget zongorázni lehetne. Hogy miért? Nézzük csak!

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

3. Vény nélküli gyógyszereket ne szedjetek kúraszerűen

A recept nélkül kapható gyógyszerek és gyógyhatású készítmények többségét nem ajánlott folyamatosan három-négy napnál tovább szedni. Ha a fájdalom nem múlik, akkor inkább forduljatok orvoshoz, mert ott már komoly bajról van szó.

4. Étkezés előtt, étkezés közben, étkezés után

Nem véletlenül kerül ajánlásra, mikor érdemes bevenni a gyógyszert. Vannak olyan hatóanyagok, amelyek bánthatják a gyomrotokat. Annyit érdemes tudni, hogy az étkezés közben vagy után bevett gyógyszerek lassabban fejthetik ki hatásukat, legyetek türelemmel.

5. Mindig vízzel vegyétek be a gyógyszert!

Alkohollal egyenesen tilos bevenni a gyógyszereket és gyógyhatású készítményeket, mert sok esetben felerősíti ezek mellékhatásait. A gyümölcslevek, különösen a grépfrútlé csökkentik a gyógyszerek hatását, a teában és a kávéban lévő koffein viszont felerősítik azt bizonyos esetekben. Bizonyos esetekben viszont pont gyengítik.

kávé

VOUS-infografika kávéőrülteknek – Így készülnek a legnépszerűbb kávéitalok

Sok ember reggelében az egyik legfontosabb dolog a kávé, sőt egyesek nem is tudják nélküle elkezdeni a napot. De azt tudjátok, hogy hogyan készül a kedvenc feketétek? Itt az ideje, hogy megtudjátok a legközkedveltebb kávéfajták arányait. Így ezentúl otthon készíthetitek magatoknak, és nem kell munkába menet beugranotok egyetlen kávézóba sem. A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek