Epres-fehércsokis sütemény torta

Omlós epres süti – fehér csokival bolondítva

Az eper az a gyümölcs, amit minden formában és mérték nélkül imádunk, és szerencsére rengeteg íz és alapanyag remekül illik hozzá, de ha választani kellene, akkor a fehér csokoládé lenne az, amivel párosítva mindenképpen olyan desszert készül belőle, ami az utolsó morzsáig el fog fogyni – mint ennek az omlós és puha, ellenállhatatlan sütike esetében.

Már egyre több helyen és egészen megfizethető áron is kapható hazai eper, és mivel a szezonja nem túl hosszú, érdemes minél többféle módon készíteni. Az érett, zamatos eper nyersen, önmagában is mennyei, de sütibe téve is remek.

Most egy nagyon omlós, puha és finom vajas kevert tésztába került, amit fehér csokoládé és vanília tesz elképesztően lággyá és illatossá, ráadásul elkészíteni is gyors és egyszerű, bár kissé hosszú sütési idővel kell számolni, hogy a sütemény biztosan átsüljön.

eperfagyi01-3

Epres jégkrém házilag – egészséges, nem hizlal, és elmondhatatlanul finom

A fagyi és a jégkrém sokak szerint ugyan ellenállhatatlan nyári nyalánkság, de bűnös élvezet, legalábbis hizlal: legyen csak bűntudatunk, ha fogyasztjuk. Ez nem igaz! Mutatunk két epres receptet, ami nem bűn, hanem kimondottan egészséges!

Az alaptészta eperrel kombinálva tényleg mennyei, de természetesen más gyümölccsel - málnával, meggyel, cseresznyével vagy szederrel - is nagyon jól működik, sőt akár gyümölcs nélkül egy kis kókuszreszelékkel, csokicseppekkel, reszelt citrom- vagy narancshéjjal megbolondítva is tökéletes, sőt muffinformában is nyugodtan megsüthető, úgy rövidebb sütési idővel is számolhatunk.

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos