Egyéb kategória

Vége! 8 dolog, ami ráébreszt arra, hogy a barátságotok mérgező

Mindig van valami baja? Mindig csak neki van valami baja? Mindig csak az ő élete nehéz? Egyre kevésbé tölt fel a vele töltött idő? Egyre ritkábban tudsz neki „jót” mondani? A mérgező barátságot nemcsak felismerni kell, hanem sokszor érdemes megszakítani is. A saját érdeketek (és életetek) miatt.

vous - 2020.10.09.
Vége! 8 dolog, ami ráébreszt arra, hogy a barátságotok mérgező

Biztonság. Bizalom. Örömteli pillanatok. Őszinteség. Egy jó barátság nemcsak hozzátesz az életünkhöz, de a tanulmányok azt is kimutatták, hogy néhány évvel hosszabbá is teszi.

Mi történik ellenkező esetben? Mi történik akkor, ha ráébredünk arra, a baráti kapcsolat, amiben vagyunk, mérgező? Egyáltalán biztosan az?

A következő jelek segítenek benneteket a diagnózisban.

1. Azt veszitek észre, ti vagytok a „konkurencia”

A „legjobb” barátnőtök mindent jobban szeretne tudni nálatok? Mindig szeretne csinosabb, okosabb, aktívabb, sportosabb lenni? Sosem fárad el, mindig úgy tűnik, mintha versengne veletek? Mindig megy az összehasonlítás? Nem, erre nincs semmi szükség.

2. Mindketten beszéltek magatokról… csak nem ugyanannyit

Lehet, hogy felteszi a kérdést, hogy hogy vagytok, de a választ már nem várja meg. A lényeg, hogy ő elmondhassa, hogy megint mennyire kihasználták, megszívatták, mennyire rossz a sorsa, az élete.

3. Rendszeresen kapjátok a kritikát – könyörtelenül

Persze, persze, az igazi barátság őszinte. Csak éppen az nem mindegy, hogy az őszinteséget hogyan csomagoljátok be. Van, akinek nyers mondatokra van szüksége, másoknak viszont a finom, de őszinte hangnem válik be igazán. Ha rendszeresen kapjátok a kritikát, ráadásul a hangnem sem éppen barátságos, akkor hol is beszélünk barátságról?

barátság barátnő lányok szőke barna

„Az empátiafagyi bizony visszanyal” – Barátnak lenni kemény munka

Felnőttként barátságot kötni nem annyira könnyű, mint az oviban volt, igaz? Vagy csak én állok ezzel ennyire hadilábon? Minden ember, aki az életünk részévé válik, valamit hoz vagy visz. De vannak páran, akik annyira maradhatnának. Rontottam már el jónak induló barátságokat, közösítettek már ki, és meg se tudom mondani, hány kígyót melengettem már a keblemen, és borogattam a sebeimet, miután megmartak. A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok tovább.

4. Ki keres kit?

Sokkal többször keresitek őt, mint ő titeket? Sokszor az az érzésetek, ha nem jelentkeznétek, akkor nem is beszélnétek egymással hónapokig? Azok a barátságok sosem működnek kiegyensúlyozottan, ahol az egyik fél folyamatosan (!) többször keresi a másikat, mint fordítva.

5. A ti hibátok

Mindig van valami, ami szerinte nem működik jól… miattatok. Őőő…

6. Mintha tojáshéjon járnátok

Egészen egyszerűen kiszámíthatatlan, mire és hogyan reagál. Régebben lehet, hogy nem így volt, de egy ideje minden megváltozott. Minden.

7. Ő irányít, ti csak bábok vagytok

És úgy táncoltok, ahogyan ő rángat benneteket. Teljesen megfoszt attól, hogy önálló véleményetek, akaratotok legyen. Ha pedig van, akkor annak komoly következményei vannak. Hiszti, sírás, veszekedés.

8. Egészen egyszerűen megbetegít

Egyszer csak azt veszitek észre magatokon, hogy betegek lesztek, ha találkozni vagy beszélgetni kellene. Elmegy az életerőtök is, nem szívesen veszitek fel a telefont, amikor ő hív benneteket. Képtelenek vagytok elindulni otthonról a találkozókra. Gyomorgörcsötök van, mikor szóba kerül, hogy össze kellene futni. (Kellene, ez is milyen már?) Fáj a fejetek, belázasodtok, a testetek lázad, ne hazudjatok tovább magatoknak.

Ha nem is az összes pont igaz a barátságotokra, akkor is érdemes elgondolkoznotok azon, hogy milyen baráti kapcsolatban vagytok épp, és ez merre vezethet.

Ajánlott cikkek