Ha a szőnyeg alá söprünk mindent, előbb utóbb kijön az allergiánk - kommunikáció a párkapcsolatban Mojzes Nóra

5 dolog, amit az első évben minden boldog pár átél

A lángoló szerelemből komoly párkapcsolat nem alakul ki csak úgy. Végig kell menni az úton mindenkinek, és ez az út általában mindenkinél ugyanolyan szakaszokból áll. Mert így működünk…

1. Viharos veszekedés és békülés

Amikor lekerül a rózsaszín szemüveg, és nem borítja el teljesen az agyatokat a lila köd, akkor kerül sor az első komoly konfliktusra. Nem kell ettől megijednetek, ez így van jól. A veszekedés bizonyos mennyiségben és bizonyos szinten erősíti is a kapcsolatotokat. Az nem mindegy, mi történik a veszekedés után.

Mennyire tudtok megbékélni? Mennyire csiszolódtok össze ezáltal? Ha marad bennetek tüske, sértettség, és ezeket magatokkal hordozzátok, az a jövőre nézve nem túl jó hír. A jó párkapcsolat alapja a kommunikáció, ezt ne felejtsétek el. A párkapcsolati kommunikációról ide kattintva >>> olvashattok többet.

2. Első közös pihenés / nyaralás

Teljesen mindegy, milyen messzire utaztok, az első együtt töltött 24 óra vízválasztó lehet. Nincs olyan ember, aki 24 órán keresztül képes tartani magát valamilyen szerephez, ilyenkor teljesen csupasszá válik a lelketek is, és felmerülnek olyan kérdések, hogy...

  • ...vajon tényleg szeret olyannak, amilyen vagyok?
  • ...el tudom viselni ennyi ideig magam mellett?
  • ...mennyi énidőre van szükségem?

Tudni szeretnétek, melyik 3 helyen szakít a legtöbb pár? Kattintsatok ide! >>> 

Forrás:
Unsplash

3. Első találkozás a családdal

A szüleinket és a testvéteinket nem választhatjuk meg. A család a csomag része, ezt el kell fogadni. Sokat elmond a párotokról az is, ahogyan a családban mozog, ahogy a családi dinamikában részt vesz. Érdemes megfigyelni, hogyan beszél a családtagjaival, milyen konfliktusokat vállal fel, mire hogyan reagál. Természetesen csak ezek alapján dönteni arról, hogy milyen partner. Ha a családdal kapcsolatban komoly fenntartásaitok vannak, akkor az még sok konfliktust szülhet, erre készüljetek fel. Ha viszont minden élhetőnek tűnik, akkor sokkal könnyebb dolgotok lesz a jövőben.

4. Komoly érzelmek felvállalása

Mikor mondja ki végre, hogy szeret? Lehet, hogy mindenki erre vár a kapcsolat elején, mégis érdemes a szeretlek! szó mellett másra is figyelni. Mennyire fejezi ki az érzelmeit? Mennyire tud őszinte lenni? Mennyire fél a közelségtől? Mennyire bízik meg bennünk? És természetesen ezeket a kérdéseket érdemes fordítva is feltenni.

Öt mondatot tudunk, ami többet jelent annál, hogy: Szeretlek! Melyek ezek? Kattintsatok ide >>>

5. Féltékenység

A bizalomról sokat elmond, mennyire engedjük szabadon a párunkat, mennyire aggódunk azon, ha a haverjaival sörözni megy, vagy a lánybarátaival találkozik. Az egészséges féltékenység általában jelen van a kapcsolatban, de ha ennél több is megjelenik, akkor ott érdemes egyrészt önvizsgálatot tartani, másrészt a kapcsolat dinamikáját elemezni.

szerelem-kapcsolat-randi-talalkozo

Legyen a párkapcsolat egy szék, a négy lába pedig... tudjátok, mik azok?

Sokan mondják, a párkapcsolat olyan, mint egy szék négy lábbal, melyek nem mások, mint a stabil párkapcsolat alappillérei: a hűség, szövetség, közös célok és a szeretet.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok tovább.