Egyéb kategória

Epres panna cotta, az elronthatatlan csupakrém desszert

Hűvös és lágy, csodásan selymes és igazán kényeztető desszert az olasz panna cotta, nagy előnye, hogy elronthatatlanul egyszerű és gyorsan összeállítható, gyümölccsel tálalva pedig mutatós és mennyei!

vous - 2018.06.06.
Epres panna cotta, az elronthatatlan csupakrém desszert

Állagra olyan, mint egy rezgős puding, hófehér és hűsítő kanalazgatni való, csupa krém az egész, mesésen finom és olyan egyszerű, hogy kezdők is bátran nekiállhatnak: igazi stresszmentes recept, nem lehet elrontani, ha betartjuk az arányokat és a pihentetési időt. A panna cotta szó szerint főtt tejszínt jelent, és tulajdonképpen pontosan erről van szó, vagyis egy zselatinnal elkevert, majd jól lehűtött, remegősre, pudingosra hűlt édes tejszínről – most egy kis tejjel lazítva, lájtosabbra véve.

Az olasz alapváltozatban csupán vanília ízesíti a selymes tejszínkrémet,

de érdemes valamilyen karakteres fűszerrel is feldobni, illetve egy kis szezonális gyümölcsből főzött raguval. Most pár szem kardamommal és friss eperrel készült, nagyon jól passzolnak egymáshoz, de gyömbérrel, csillagánizzsal vagy akár egy fahéjjal is készíthetjük, a gyümölcsraguhoz más bogyóst, málnát, áfonyát is használhatunk – vagy amit épp kínál a szezon.

A receptet ide kattintva >>> olvashatjátok el a Cookta.hu testvéroldalunkon.

Forrás:
Unsplash.com
takács nóra norie

Mennyei ehető arcpakolás, amitől újjászületik a bőr

Végre itt az eperszezon! Mivel vétek az egyik legfinomabb gyümölcsöt nem megenni, így arra gondoltam, készítsünk egy ehető epres arcpakolást. A három összetevőből álló arcmaszk nemcsak újjávarázsolja bőrünket, de a pattanásokkal is leszámol. Készen álltok? Arcápolásra fel!

Takács Nóra videójáért kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek