Felhőkenyér pillekönnyű péksütemény lisztmentesen

Felhőkenyér - pillekönnyű péksütemény lisztmentesen

Puha, könnyű, textúrájában nagyon hasonlít a kenyérhez, de liszt és mindenféle szénhidrát nélkül készül, csodás találmány, ami ráadásul egyszerű és egyáltalán nem igényel különleges hozzávalót! A felhőkenyér diétázóknak és gluténérzékenyeknek is remek alternatíva a kenyér pótlására, ráadásul annyira finom, hogy magában is falatozható.

Tojás, ricotta, szódabikarbóna és egy csipet só kell csak ehhez a csodához, ami felhőkenyér névre hallgat, és remek alternatíva azoknak, akik nem szeretnének kenyeret fogyasztani életmódváltás, diéta vagy gluténérzékenység okán, vagy csak szeretnének egészségesebben étkezni. Ez a fehérjében gazdag kenyérpótló nagyon egyszerűen és gyorsan összeállítható, frissen és másnap is nagyon finom, sőt le is fagyasztható, majd sütőben vagy kenyérpirítóban felfrissíthető.

Használhatjuk szendvicsalapként vagy akár pizzatészta, pita helyett, ha kisebbekre készítjük, pogácsaként is tökéletes, de a tésztát ízesíthetjük zöldfűszerekkel, sajttal, fokhagymával is, a tetejére szórhatunk szezám- vagy lenmagot, reszelt parmezánt is. Érdemes kísérletezni vele, mert kiadós, gyors, egyszerű és nagyon finom!

A receptért látogassatok el a Cookta oldalára.

Felhőkenyér pillekönnyű péksütemény lisztmentesen
Forrás:
Depositphotos