Egyéb kategória

Krémes Oreo fagyi házilag – fagyigép nélkül

Van-e jobb desszert annál, mint ami a fagyasztóban lapul, fagylaltnak hívják, ráadásul mi magunk készítettük, és bármikor előkaphatjuk, ha egy kis édes kényeztetésre vágyunk? És ha még azt is hozzátesszük, hogy pár perc alatt és 3 - na jó, 4 - alapanyaggal készül? Istenien krémes kekszes fagyirecept következik, alaprecept, ami kedvünkre variálható!

vous - 2018.06.09.
Krémes Oreo fagyi házilag – fagyigép nélkül

A fagyikészítés körül sok mítosz kering, főzött, tojásos, keverni kell fagyasztás közben, de van két olyan alapanyag, aminek a kombinációjából olyan habos csoda készül, amiben fagyasztás során nem keletkeznek keménységet okozó jégkristályok, csodásan krémes pár perc pihentetés után szobahőmérsékleten. Ez a kettő pedig a tejszín és a sűrített tej, még cukor sem kell hozzá, hiszen ez utóbbi elég édes. Emellett csak egy pici vanília és valamilyen ízesítő – esetünkben Oreo keksz – kell hozzá, és pár perc után már mehet is a mélyhűtőbe a mesés fagyi.

Két fontos dologra érdemes figyelni: az egyik, hogy zsírosabb, jó minőségű tejszínt használjunk, a vizesebb, soványabb tejszín nem verődik olyan jól fel, ráadásul kristályosabbra fagy, a másik pedig, hogy a tejszín, a sűrített tej, de ha lehet, akkor még a keverőtál is jó hideg legyen, mert így verődik fel a legkönnyebben. Mindent pakoljunk be a hűtőbe 1 órára, vagy ha van helyünk, akkor a fagyasztóba 15 percre, és mehet is fagyikészítés!

A receptért nézzétek meg a Cookta oldalát!

Oreo fagyi házilag 3 alapanyaggal

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek