Egyéb kategória

Sajtos sült újkrumpli, amit nem lehet abbahagyni

Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne imádná az újkrumplit, és szerencsére mostanság már tényleg jó árban beszerezhető, így érdemes is a szezonjában minél több változatban készíteni. Most sajtos sült változat készült sütőben, zsiradék nélkül, pofonegyszerű és isteni!

vous - 2018.06.10.
Sajtos sült újkrumpli, amit nem lehet abbahagyni

A sült krumpli talán a legnépszerűbb köret és nassolnivaló minden formában, de ha lehet, újkrumplival még sokkal finomabb, például sütőben sütve, zsiradék nélkül, sajttal és némi fűszerrel megbolondítva. Pár perc az előkészítése, a belseje lágy és szinte krémes, a tetején a sajt ropogósra sül. Tökéletes zöldfűszeres tejföllel mártogatósnak, bármilyen hús vagy hal köretének, de olyan finom és zamatos, hogy salátával könnyű nyári fogásnak önmagában is megállja a helyét.

Az újkrumpliban az is jó, hogy tilos hámozni, sőt még megkapargatni sem kell, ahogy sokan teszik, elég alaposan ledörzsölni vízben egy dörzsis szivaccsal vagy kefével, és máris konyhakész. Most zöldfűszerekkel, sajttal és fokhagymával került a tepsibe, fél óra alatt mindennel együtt kész, és abbahagyhatatlanul finom, úgyhogy akár duplázhatóak is a mennyiségek. 😉

A receptért kattintsatok a Cookta oldalára.

Forrás:
Cookta
Ajánlott cikkek