Egyéb kategória

Ezek a személyiség- és alkati jegyek elárulják, mennyire vagytok termékenyek

A régi mondás szerint a nők többsége két dolgon aggódik igazán: azon, hogy hogyan ne essen teherbe, illetve azon, hogy hogyan igen. Előfordul, hogy egy nő mindkét fázist átéli, akár rövid különbséggel. A tudomány szerencsére már egy csomó érdekes, korábban ismeretlen választ ad a mindkét esetben égető kérdésre: ki és mikor a leginkább termékeny?

vous - 2018.06.14.
Ezek a személyiség- és alkati jegyek elárulják, mennyire vagytok termékenyek

1.    A neurotikus típus termékenyebb.

Ki gondolná, hogy a neurotikus személyiségjegyek többnyire termékenyebb méhet takarnak? Ennek minden bizonnyal hormonális oka van. Akárhogy is, egy 2010-es kutatás a Sheffieldi Egyetem szakembereitől ezt állítja, tehát a dolog nem kacsa, hanem tudományos tény.

2.    A magas hangú nő könnyebben teherbe esik.

Míg a férfiaknál a mély, dörmögő hang az, ami magas spermiumszámról árulkodik, a nőknél  tendencia más: egy 2007-es tanulmány szerint, ami a lengyel Wroclawi Egyetem munkatársaihoz köthető, a magas hangú nőknek több utódjuk van.

hangok

Miért idegesítenek egyes hangok?

Nem tudom, létezik-e olyan ember a földön, akit semmilyen „idegesítő” hang vagy zörej sem zavar. Viszont ha létezik, akkor én ő szeretnék lenni! Engem annyira sokféle alapzaj, zörej, nesz tud zavarni, hogy míg a hangok engem kergetnek az őrületbe, úgy én a környezetemben élőket. Mellettem bizony nem lehet hangos rágcsákat ropogtatni, maximum, ha én is eszem belőle, sőt horkolni, mit horkolni, szuszogni, levegőt venni sem lehet. Tudom, ez gáz. De higgyétek el, akinek ennyire érzékeny a füle, annak még így is százszor idegesítőbb ez, mint ők nektek. Na de vegyük szépen sorban a legőrjítőbb hangok listáját – a VOUS-lányok szerint.

3.    Az extrovertált alkat gyorsabban alapít családot.

A nőknél, de a férfiaknál is sokat nyom a latba, hol áll az introverzió-extroverzió skálán az illető – állítják  a Sheffieldi Egyetem munkatársai a már említett tanulmányukban. Az extrovertált férfiak például 14 százalékkal több gyerkőcöt nemzenek, mint befelé forduló társaik.

4.    Segít, ha a ciklus teljesen kiszámítható.

Ez az, amit azért nem nehéz kitalálni. A pontos, szabályos menstruációs ciklus alapján könnyen kiszámítható, mikor van az ovuláció – merthogy ilyenkor garantáltan van – és onnantól fogva már csak szándék kérdése, hogy mikor érkezik a trónörökös.

5.    Árulkodó az alacsony derék-csípő méretarány.

Azt, hogy milyen a derék-csípő méretarány egy egyszerű hormonális tény határozza meg: az ösztrogén, a progreszteron és a proklaktin aránya. A Texasi Egyetem munkatársai megállapították, hogy ez a méretarány nagyban összefügg nem csak azzal, mennyire találnak a férfiak vonzónak egy nőt, de a termékenységgel is. Már tudjuk: az alacsony szám a kedvező e tekintetben.

terhesség kismama

„Mi van, ha kijön belőlem az állat?” – őszinte félelmek az első szülés előtt

A terhesség – őasanyaság ide vagy oda – sok nőből kiváltja a sikítófrászt. Szerintem fontos, hogy beszéljünk ezekről a félelmekről, mert egyrészt léteznek, másrészt nincs annál jobb gyógyszer a félelemre, ha nyíltan beszélhetünk róla.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.