Egyéb kategória

Visszafordítható lehet a halál folyamata?

Hiába tudunk egyre többet és többet a halálról, mégsem tudunk róla mindent, és ez a megismerhetetlenség izgalmas misztikumként lengi körül a témát. Vajon mi történik velünk a halálunk pillanatában? És mi lesz utána? Vajon visszafordítható-e a halál?

vous - 2018.06.15.
Visszafordítható lehet a halál folyamata?

Rengeteg elméletet, tanulmányt, elképzelést és kutatási eredményt olvashattunk már arról, hogy mi történik velünk a halál előtti percekben, illetve a halál pillanatában, vagy utána néhány percen, órán keresztül – de mindez leginkább a bizonyított, biológiai folyamatokra vonatkozik – azon túl, hogy a különféle vallásoknak és spirituális tanoknak van elképzelésük arról, hogy mi történik velünk, a lelkünkkel a halálunk után.

Örök élet, visszafordítható állapot

Örök kérdése az embereknek, hogy meg lehet-e állítani a halált: hogy képes-e vagy képes lesz-e valaha az ember arra, hogy felfedezze az örök élet titkát, vagy hogy hogyan lehet feltámasztani halott szerettünket. Azt mondják, hogy halálunk után az egyes sejtjeink még tovább működnek, vagyis a biológiai értelemben vett halál után ezek a sejtek még “életben vannak”. Egyes újabb kutatások pedig azt állítják, hogy a halál inkább egy lassú leállási folyamat, nem egy hirtelen beálló, végleges állapot, s éppen ezért egy bizonyos pontig, egy bizonyos időn belül még visszafordítható. S bár ez meglehetősen filmszerűnek, fantasztikusnak tűnik, egyes tudósok szerint néhány évtized múlva akár lehetséges is lesz majd a halál visszafordítása.

Hogyan lehetne visszafordítani a folyamatot?

Azok, akik szerint a jövőben megtalálják a módot a halál folyamatának visszafordításához, az a kiinduló gondolatuk, hogy szinte minden folyamat visszafordítható valahogyan, ezért valószínűleg a halál is. Persze azt még nem tudják, hogy hogyan, de állítólag folyamatosan folynak a kutatások ennek kiderítéséhez. Merthogy szerintük biológiai és kémiai úton újra életet lehet lehelni egy testbe, hogy az újrainduljon.

Ha érdekesnek találjátok a témát, akkor olvassátok tovább a Ridikül oldalán.

Forrás:
Unspalsh
Ajánlott cikkek