sydney-sims-521161-unsplash

4 hiba, amit azok követnek el, akiket nem szerettek eléggé

Jól tudjuk, mennyire fontos, hogy gyerekként elég szeretet kapjon az ember, hiszen anélkül az egészséges felnőtt lelki életre sincs sok esély. Azok a nők, akik nem érezték szüleik – különösen édesapjuk – szeretetét, igen gyakran szenvednek a rossz párválasztás miatt a későbbiekben is. Egészen addig, amíg nem tudatosodik bennük helyzetük...

1. Hajlamosak a kontrollmániát a valódi erővel összetéveszteni.

Az, aki igazán erős, bátran ajándékozza meg társát a szabadság örömével. Nem retteg attól, hogy a másik egyszer csak lelép, hiszen tisztában van saját vonzerejével, erejével. Ezzel szemben az, aki uralkodik a másikon, minden lépését figyeli és bizonyos dolgokat határozottan tilt, soha nem erős: épp ellenkezőleg, a kontrollmánia a gyengeség jele.

2. Ha rátelepedik partnere, azt a figyelmesség, kötődés jeleként érzékeli.

Kezdetben elképesztően romantikusnak tűnik, hogy állandóan írogat, nem telik el fér óra az sms-ei nélkül, verset ír szerelméhez, ajándékot és virágot vásárol minden randin, barátaitól pedig elszakad, amint komolyra fordul a kapcsolat. Ő az, aki majdnem agyonveri a pincért, ha az udvariatlan kedvesével – sajnos többnyire későn derül ki, hogy a birtoklási vágy és az agresszió nem azonos a szerelemmel.

Nehéz gyerekkor
Nehéz gyerekkor
Forrás:
unsplash

3. Lovagiasnak tartja a másikat, aki épp ellenőrzi.

Az megvan, amikor az Alkonyat című tinivámpír-szériában Edward elbúcsúzik Bellától, majd órákkal később a háza előtt felbukkan, hogy megvédje támadóitól a fiatal lányt? Nos, ezt mindenki fölöttébb romantikusnak tartja. Csak épp az a baj, hogy arról a többség megfeledkezik, hogy ez a csávó órákig kuksolt szerelme háza előtt, hogy annak minden lépését ellenőrizze.

4. A bántalmazást normális viselkedésformaként értékeli.

Aki testi, de akár „csak” lelki abúzusban nőtt fel, az nem érti, mi a gond azzal, ha a „szerelmes férfi” néha beszól a párjának evés közben, hogy vigyázzon a vonalaira és ne legyen bálna... elvégre csak neki akar jót, nem? Ugyanígy azt is normálisnak tartja, ha a munka miatti feszültséget párja otthon éli ki, kikészítve őt ezzel.

Amíg az érintettek fel nem ismerik, miben vannak, a változásra aligha van esély: újra és újra bántalmazó kapcsolat fogságában találhatják magukat.