Egyéb kategória

Görög padlizsángolyó – a szezon kedvence új fazonban

Sokan rajonganak a padlizsánért, a gyönyörű, fényes és feszes bőréért, a csodás színéért, no meg persze az ízéért, mások kevésbé lelkesek, de feltehetőleg csak azért, mert leginkrám padlizsánkrém formában találkoznak vele, legfeljebb kirántva. Ez a sajtos golyó viszont egészen új fejezetet nyithat a padlizsánhoz való viszonyunkban - isteni finom, belül krémes és omlós, kívül roppanós, érdemes kipróbálni ebben az új fazonban!

vous - 2018.06.26.
Görög padlizsángolyó – a szezon kedvence új fazonban

Mi határozottan a padlizsán rajongói táborához tartozunk, azzal az egy feltétellel, hogy ne legyen nehéz, ne szívja meg magát olajjal, mert enenka  szuperegészséges és annyira finom zöldségnek ez az egyetlen hátulütője. Az amúgy kalóriaszegény padlizsán szivacsos húsa ugyanis hihetetlen mennyiségű olajat bír magába beszippantani, ez pedig nehézzé teszi, de szerencsére ennél a változatnál nem így van, még akkor sem, ha egy kis olajban kell megsütni a jó ropogós állag végett.

A titok egy szuper technikában, pontosabban a padlizsán előkészítésében rejlik, ami nem, nem a besózás, hanem sós vízben 10 perc alatt elő kell főzni, hogy a hús felpuhuljon, összeessen.

Az így előkészített, leszárt és kinyomkodott padlizsán semmi olajat nem fog már felvenni, a golyóbisokhoz pedig már csak egy kis tojással, zsemlemorzsával és jó sok reszelt sajttal kell összedolgozni. Nagy előnye, hogy előre is elkészíthető a massza, egy napig vígan elvan a hűtőben, de akár kigombócolva és zsemlemorzsába forgatva le is fagyaszthatjuk, íyg bármikor elő lehet kapni, ha frissen sült és isteni falatkákra vágyunk, vendégvárónak pohár fröccsel, meccs vagy film mellé is tökéletes, de salátával vagy főzelék feltétjeként főételnek is tökéletes.

A padlizsángolyó receptjét ide kattintva >>> szerezhetitek meg!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek