Joghurtos kevert süti cseresznyével

Nyári kedvenc: joghurtos kevert süti cseresznyével

Egyszerre könnyű és szaftos, kimondottan puha tésztájú ez a joghurtos kevert tészta, ami pofonegyszerűen összeállítható, és gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel gazdagítható. Most cseresznyével készült, a tésztának pedig egy kis vanília és gyömbér ad isteni aromát.

Gyors, kiadós, napokig friss és puha, laza kevert tésztát készíthetünk pár perc alatt a legegyszerűbb hozzávalókkal, és gyakorlatilag bármilyen bogyós gyümölccsel feldobva tökéletes kis nyári süti kerekíthető belőle minimális munkával. Az összeállítás pikk-pakk megvan, viszont aránylag hosszasan kell sütni, mert nagy a tészta nedvességtartalma a benne lévő joghurt és némi olaj miatt, de megéri, mert a végeredmény isteni finom, lágy és szaftos.

Az alaptészta nagyon jól fűszerezhető is a gyümölcshöz passzoló tetszőleges fűszerrel, de keverhetünk bele pár kanál kókuszreszeléket, darált vagy darabolt mogyorót, diót, sőt akár csokidarabkákat is, ha még variálni szeretnénk - biztos, hogy minden változattal hatalmas sikert zsebelünk be, annyira finom!

Joghurtos kevert süti cseresznyével

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 dl joghurt
  • 1 dl olaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
  • csipet só
  • kb. 35 dkg cseresznye

Az elkészítést nézzétek meg ITT.

Forrás:
Depositphotos