Egyéb kategória

Ropogós sajtos cukkini egészségesebben – csipsz helyett

Rengeteg alkalom van, amikor szívesen csipegetnénk, nassolnánk, akár kerti partin, baráti borozgatásnál vagy tévézés közben. Adja magát a csipsz, de azért annál van egészségesebb alternatíva is. Ez a parmezános sült cukkini például zseniális, sütőben sül, és még azokat is leveszi a lábukról, akik amúgy nincsenek nagy barátságban ezzel a zöldséggel.

vous - 2018.06.29.
Ropogós sajtos cukkini egészségesebben – csipsz helyett

A cukkini igazi jolly joker zöldség, sok rost és vitamin van benne, kalória viszont alig, így ideális egészségesebb és alakbarát ételekhez, sőt akár nassolnivalóhoz is. Legtöbben azért nem kedvelik, mert semleges az íze, vagyis nincs karaktere, a jó hír viszont az, hogy éppen ezért nagyon jól lehet fűszerezni. Most egy kis fűszeres és parmezános bundát kapott, istenien ropogósra süthető olaj nélkül a sütőben – pontosabban 1 evőkanál olívaolaj azért kell a tojásba, ebből szépen kap annyi zsiradékot a bunda, hogy igazán ropogjon.

A titok, hogy a cukkinit nem szabad besózni bundázás előtt, mert akkor elkezdi kiengedni a vizet, amitől elveszti a feszességét, inkább a bundát sózzuk, és ugye a parmezán is elég sós, így tökéletes lesz végül állagra és ízre is ez a gyors és egészséges, abbahagyhatatlanul finom snack.

Cukkini ropogós sajtos bundában – sütős változat

Hozzávalók:

  • 2 közepes, zsenge cukkini
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • só, bors

Az elkészítéshez kattintsatok TOVÁBB!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek