7 kreatív ötlet a genotherm otthoni használatához

7 kreatív ötlet a genotherm otthoni használatához

Mindenki tudja, mi az a genotherm, csak azt nem, hogy így hívják. Cserta Szandra otthonszervezési szakértő, a Kívül Belül Boldogság blog szerzője ráadásul a felhasználási módjait is ismeri. Mire tudjátok használni a nejlonbugyit? A következő posztból kiderül!

A genotherm, lánykori nevén nejlonbugyi, mindenkinek ismerős az irodából. Az iratrendezéshez használt műanyag tasakból található víztisztán átlátszó, színezett, sima és narancsos felületű, lefűzhető, oldalt és felül nyitott, többféle méret és mikronban jelzett, különböző vastagság. Praktikusan tárolhatóak benne a különböző iratok, de mire tudjuk használni otthon? Ha egy kicsit máshogy nézünk a genothermre, akkor egyszerű és kézenfekvő megoldást nyújthat egy csomó otthonszervezési feladathoz.

Sokkal több lehetőség rejlik benne annál, hogy csak az irodai rendszerezéskor használjuk!

Mire is jó a genotherm otthon?

A titok nyitja, hogy genothermből nem csak A4-es méretű, nyitott vagy lefűzhető verzió létezik, bár tény, ezek a legismertebbek. Ha egy kicsit jobban körbenézünk a papír-írószerben vagy irodaszer szaküzletben, akkor jóval szélesebb választékkal szembesülhetünk: ha tudjuk, hogy mit keresünk!

1. Receptek a konyhában

Teljesen érthető, ha a legszebb, drága, féltve őrzött szakácskönyveinket sajnáljuk kitenni a konyhai munka során keletkező gőznek, zsírnak. Viszont vannak olyan ételek, amiknél ha legón kéne járkálnom egész éjjel, akkor se tudnám megmondani, hogy hány gramm diót ír a recept, több év sütés-főzés után sem. Ezért aztán jobb, ha kéznél vannak és a nem a mobilt kell egyensúlyozni a keverőtál felett.

A legjobb megoldás erre néhány A5-ös genotherm beszerzése: a leggyakrabban használt receptek jól olvasható méretben belerakhatóak, akár kétoldalasan és egy A5-ös mappába szépen lefűzhetőek. A receptek szabadon cserélgethetőek és nem baj, ha néha ez-az odafröcsög!

Forrás:
depositphotos

2. A hazaérkező gyerekművek tárolása

Akinek gyereke van, annak folyton fennálló kérdés, hogy mi legyen az óvodából, iskolából hazaküldött műremekekkel, amelyet az utódunk maszatolt-ragasztott-festett. Kisebb cetliket és papírokat még elnyelnek a mappák, de a nagyobb darabokat jó sokáig lehet fel-alá pakolgatni a lakásban. Erre a problémára jelent megoldást az A3-as genotherm: mindent elnyel, megóvja a gyűrődéstől és sokkal könnyebb helyet találni így a kreatív alkotásoknak.

A további 5 tippért kattintsatok ide >>> a Kívül Belül Boldogság blogra!