Egyéb kategória

Egyszerűen nagyszerű: áfonyás-ricottás pufi palacsinta

Nagyon egyszerűen elkészíthető és álomfinom ez a ricottás palacsinta, a pillekönnyű és légies tésztában megbújó áfonyaszemek édesre sülnek benne, csábítóan finom, akár ráérős reggelire, akár uzsonnára sütjük, igazán hálás darab, mert gyors és könnyű a tésztával dolgozni.

vous - 2018.07.02.
Egyszerűen nagyszerű: áfonyás-ricottás pufi palacsinta

A nyár szerencsére elkényesztet minkt a különféle bogyósokkal, amelyek közül talán az áfonya a legújabb kedvenc. Már egy maréknyi is teljesen feldob egy-egy reggelit vagy desszertet, legyen az turmix, zabkása, muffin vagy sajttorta, de ezt az amúgyis tökéletes ricottás palacsintát is tagadhatatlanul új szintre emeli.

A ricottás pufi palacsintát azoknak is ajánljuk, akik amúgy nem annyira kedvelik a masszívabb, tömörebb amerikai palacsintát.

A krémes ricottától egészen könnyű és puha a tésztája. Ez a tejtermék, ami tejsavóból készül, sokkal lágyabb és édesebb, mint a mi túrónk, egyáltalán nem darabos vagy szemcsés, és tökéletesen elkeveredik a tésztában, egy kis citromhéjjal és vaníliával ízesítve pedig igazán álomfinom.

Aki teheti, mindenképpen próbálja ki áfonyával, persze a natúr változat sem rossz, de akár készíthető más gyümölccsel is – vékony karikára vágott banánnal, málnával vagy keskeny cikkekre vágott őszibarackkal, nektarinnal…

Az áfonyás-ricottás pufi palacsinta receptjéért kattintsatok ide!

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek