Egyéb kategória

Bombaüzlet az egészség, avagy csalóka remények után futhattok évekig, ha nem akartok mozogni

Tegyük a szívünkre a kezünket, és legyünk nagyon, nagyon őszinték önmagunkhoz: hány sportmez, futócipő, tornaeszköz lapul a szekrény mélyén vagy porosodik a padláson?
Hányszor dőltünk be az ígéretnek, hogy egy zseniális kütyünek köszönhetően gyorsabbak leszünk vagy fittebbek, netalán kitartóbbak? Hányszor csaptuk be önmagunkat azzal, hogy egy-egy eszköz hiánya csupán az akadálya annak, hogy leadjunk pár kilót, elérjük az álomalakot, vagy visszanyerjük ifjúkori állóképességünket? Sokszor. Szerintünk túl sokszor.

vous - 2018.07.05.
Bombaüzlet az egészség, avagy csalóka remények után futhattok évekig, ha nem akartok mozogni

Az egészséghez csak a saját testünk kell

Mert ahhoz, hogy mozogjunk nincs szükség lépésszámlálóra, pulzusmérőre, se ötvenezres edzőcipőre. Nincs szükség csicsás jógaszőnyegre, rózsaszín vagy csillámporos kézi súlyzóra. Nincs szükség fejpántra, spéci zenelejátszóra, egyensúlyt erősítő korongra, futópadra, de még csak ugrókötélre se. Nincs szükség hulahoppkarikára, különleges kiképzésű sporttrikóra, futósapkára, kesztyűre, futókabátra.

Mindez és ezek ezernyi változata plusz még egy sportbolt teljes berendezése is kevés lesz akkor, ha NEM akarunk mozogni. Ha az elhatározás nem született meg, ha kín még a gondolat is, hogy ki kell mászni az ágyból, vagy sírni tudnánk a gondolatra, hogy munka után nem a kanapén terülhetünk el, hanem ki kell lépnünk az ajtón és futnunk egy nagyot. Egy viszonylag kényelmes sportcipőben, mert annyi éppen elég.

Nem állítjuk azt, hogy nem segíti elő a kényelmes (az egészségünket jobban megőrző) mozgást a speciálisan kialakított ruházat, vagy nem erősíti a motivációt egy vonzó színű, formájú eszköz, amit esetleg szívesen kipróbálunk. De azt állítjuk, hogy ezeknek a tárgyaknak a megléte, birtoklása NEM FELTÉTELE a mozgásnak. Mozogni ugyanis minden eszköz nélkül, egy kopott sortban, pólóban is lehet komfortos, és jógázni is lehet a család legnagyobb, duplán hajtogatott strandtörölközőjén, amit egy polifómra terítünk.

A lábzsámolyt helyettesítheti egy megfelelő súlyú, méretű puff, és a lépcsőkről se feledkezzünk meg: nincs olyan lépcső, ami ne lenne valamilyen módon alkalmas testünk megmozgatására – a méregdrága lépcsőzőgép helyett. Csak legyen kellőképp stabil a kialakítása és ne csússzon.

Folytassátok a cikket ITT.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek