Egyéb kategória

Kávéval gyógyíthatnánk a 2-es típusú cukorbetegséget?

A 2-es típusú cukorbetegség elképesztően gyakori a társadalomban, és az egyik vezető halálokok között található. Kutatók rengeteg időt és pénzt költenek arra, hogy megfejtsék, hogyan gyógyítható vagy tartható kordában a leghatékonyabban, és a mostani módszerek egyelőre nem a legígéretesebbek. Egy friss kutatás azonban a kávéfogyasztással köti most össze az inzulinszint megemelését, ami rengeteget segíthetne a betegeken – legalábbis azokon, akik isznak koffeintartalmú italokat.

vous - 2018.07.09.
Kávéval gyógyíthatnánk a 2-es típusú cukorbetegséget?

A 2-es típusú cukorbetegek jelenleg egyféleképpen kúrálhatják magukat: inzulininjekciókkal, ami fájdalmas, kellemetlen és körülményes. Kutatók rengeteget foglalkoznak azzal, hogy ezt a folyamatot könnyebbé tegyék, és ezzel megkönnyítsék a cukorbetegek életét is – egy új találmány most segíthet ebben.

A Nature Communications tudományos folyóiratban megjelent tanulmány egy olyan módszert mutat be, amely elképesztően hatásos volt az egereken végzett kutatási fázisban. Svájci kutatók olyan implantátumot fejlesztettek ki, amely a véráramban a koffein mennyiségének megnövekedését figyeli, és ha észreveszi, akkor inzulint enged a vérbe, hasonlóképp, mint ahogyan most az injekciózás után belekerül. A betegeknek tehát elég valamilyen koffeintartalmú italt inni ahhoz, hogy megkapják a napi inzulinadagjukat – sokkal kellemesebb a reggeli kávézás során lerendezni a dolgot, mint a tűvel bökdösni magunkat rendszeresen.

Olvassátok el a cikk végét is!

kávé

3 tévhit a kávézásról, amit ideje elfelejteni

Ha reggel, akkor kávé, ha délutáni kajakóma, akkor kávé és a baráti találkozások sem maradhatnak el kávé nélkül. Mégis, hiába isszuk egész nap, még mindig nagyon sok tévhit tartja magát a kávézással kapcsolatban. Itt az idő leszámolni velük!

Ajánlott cikkek