Egyéb kategória

Egy ősi csodaszer, mely csökkenti a vérnyomást és elűzi a félelmeket

Mi az, fizikailag és lelkileg is jó hatással van ránk, és még pénzbe sem kerül? Az ölelés! Július első szombatján ünnepeljük az ölelés nemzeti napját, ennek alkalmából összegyűjtöttük, mi minden történik a testünkben az ölelés hatására, miért is érdemes minél többet adnunk és kapnunk ebből az instant hangulatjavítóból.

vous - 2018.07.10.
Egy ősi csodaszer, mely csökkenti a vérnyomást és elűzi a félelmeket

Az ölelést ösztönösen használjuk arra, hogy kifejezzük a szeretetünket, együttérzésünket, és hogy megnyugtassuk, biztassuk a másikat. Az érintkezés pedig többnyire el is éri az eredményt, mindez annak köszönhető, hogy hatására kémiai változások indulnak el a testünkben.

Immunerősítő

Az ölelés egészségre gyakorolt, pozitív hatását immár felmérések is bizonyítják. A Carnegie Mellon Egyetem kutatásában 400 felnőttet kérdeztek arról, hogy mennyi ölelést kaptak a megelőző két hétben. A következő napokban azután kivizsgálásoknak vetették alá őket, hogy kiszűrjék, küzdenek-e valamilyen betegséggel. Az eredmények szerint azok, akik a legtöbb ölelést kapták, sokkal kevésbé kapták el a szezonális fertőzéseket.

Olvassátok tovább a cikket!
 

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek