pénz

Párkapcsolati mérföldkő: közös kassza, de hogyan?

Minden kapcsolatban eljön az a pillanat, amikor szóba kerül a pénz. Eleinte arról kell megegyezni, hogy mikor ki fizet, nehogy feszültség alakuljon ki az aránytalanság miatt. Később azonban felmerül az összeköltözés és a közös kassza kérdése. És hogy maradjon-e saját költőpénzünk, vagy áldozzunk fel mindent a párkapcsolatunk oltárán.

A párkapcsolati őszinteség komoly és nehéz téma, hiszen hosszú az út, mire meg tudunk nyílni a másik előtt és mire elnyerjük a párunk bizalmát. A kapcsolat elején kialakulnak az íratlan szabályok, de szépen lassan kialakulnak a szokások, amiket a pár betart, mert ez is hozzátartozik a jövőbeni rendhez.

A fizetéssel kapcsolatos kellemetlenségek is elég korán megjelennek, valójában már az első randin. Itt hagyományosan a férfiak fizetnek, hacsak a nő nem ragaszkodik foggal-körömmel a számla felezéséhez. És a továbbiakban is úgy alakul, hogy a férfiak pénztárcája hamarabb kinyílik. Előbb-utóbb azonban minden nőnél eljön az a pillanat, amikor határvonalat húz, és fizet, majd egyre többször teszi ezt meg a saját lelki békéje és a kapcsolati egyenlőség érdekében. És ekkor alakul ki egy hallgatólagos megállapodás, hogy mikor ki rendezi a számlát, egyszer te, egyszer én, majd legközelebb felezünk, most én hívtalak meg, ugyan hagyd, majd a következő a tiéd lesz.

A közösködés első lépései

És eljön a pillanat, amikor összeköltözünk. Mert úgyis mindig egymásnál alszunk, már van saját fiókunk, polcunk, szekrényünk, és praktikusabb egy lakást fenntartani, mint kettőt, és egyébként is, mindketten érezzük, hogy szintet kellene lépni. Közös lakbér, közös számlák, bevásárlás, autó, satöbbi, újra le kell ülni és megbeszélni a szabályokat. Felezzünk mindent? Vagy az egyikünk fizetése megy a lakásra, a másikból vásárlunk? Közös élet? Közös bankszámla? Közös minden?

A cikk folytatódik, nézzétek meg ITT!

pénz
pénz
Forrás:
Pixabay