Egyéb kategória

Focaccia – a lepénykenyér, ami mindig sikert arat

Az olaszok lepénykenyere, a focaccia az egyike legegyszerűbb ételeknek, pár hozzávaló kell csak hozzá, mégis abbahagyhatatlanul finom a tésztája már önmagában is, ezzel-azzal megpakolva pedig tovább fokozhatjuk az élvezeteket. Rusztikus, jól variálható és mindig garantált sikert arat...

vous - 2018.07.15.
Focaccia – a lepénykenyér, ami mindig sikert arat

A kelt tészta varázslatos dolog, nyáron pedig kimondottan élvezetes és látványos a készítése, olyan szépen megkel a langymeleg időben. A focaccia (ejtsd: fokáccsá) hasonlít a pizzára, de kissé magasabb a tésztája, a víz mellett tej és egy kis olívaolaj is kerül bele, illetve némi búzadara is, ettől kicsit más a textúrája. Jellegzetessége, hogy a tepsibe csak bele kell lapogatni, majd olajos kézzel, finom érintésekkel elegyengetni, és ujjbeggyel rusztikus kis lyukakat nyomkodni bele.

A leginkább előételként vagy snackként népszerű focaccia millió változatban létezik.

A tetejére kerülhet egyszerűen csak nagyszemű tengeri só és olívaolaj, de gyakran fűszerezik rozmaringgal, oregánóval, gazdagítják olajbogyóval, hagymával, aszalt vagy koktélparadicsommal, szardellával, kapribogyóval, sőt olykor ricottát vagy friss kecskesajtot is morzsolnak rá. Igazából mindent elbír, amit szeretünk, de nem érdemes túlzásba esni, ennek a csodás kis kelt lepénynek éppen az egyszerűsége a nagyszerűsége.

A rozmaringos focaccia receptjéért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek