Egyéb kategória

A retro szemsmink, ami mindenkinek jól áll

E szemfestési technikának nemcsak akkor vehetitek hasznát, ha szeretnétek úgy kinézni, mint a '60-as évek filmsztárjai.

vous - 2018.07.16.
A retro szemsmink, ami mindenkinek jól áll

A cut crease-t a ’60-as évekből ránk hagyományozódott szemhéjfestési technika, mely azt jelenti, hogy éles határvonal van körülbelül a szempillák és a szemöldök közé eső rész körülbelül felénél. Ez a trend pont az ellenkezője a jól megszokott szemfestési menetnek, mely szerint fokozatos színátmenettel festitek a szem fölötti részt. Hogy miért jó a cut crease? Elsősorban azért, mert mindenkinek jól áll: nagyítja a szemet azzal, hogy plusz mélységet ad neki.

Hogyan csináljátok?

A cut crease-hez a szemhéjat világosabb színűre fessétek, az alsó és a felső rész közti határvonalat erősítsétek meg korrektorral vagy alapozóval, és felette használjatok sötétebb árnyalatú szemhéjpúdert, mely jól elkülönül az alsó rész színétől.

cut crease szemsmink

cut crease szemsmink
Forrás:
instagram.com

Így készül a természetes hatású cut crease

Ha egyszerűen, mégis látványosan szeretnétek hangsúlyozni a szemeteket, ugyanakkor az is cél, hogy mindez természetes hatást keltsen, akkor ez a megfelelő választás számotokra.  

  • Primerrel alapozzátok le a szemhéjat
  • Keressétek meg a felső szempillák és a szemöldök közti távolság körülbelül felét, és ebből kiindulva, a szem természetes ívét követve, meleg, neutrális árnyalattal fessétek ki a felső részt
  • Korrektorral vagy alapozóval húzzátok ki a rész közti határvonalat
  • Erre a vonalra kerüljön valamilyen természetes színű szemhéjpúder
  • A szemhéjatokat nude árnyalattal fessétek ki
  • A szemet felül barna ceruzával húzzátok ki, majd jöhet a szempillaspirál

Természetesen ezt a folyamatot más színekkel is megismételhetitek, a lényeg, hogy az alsó és a felső szín között kontraszt legyen és az alsó legyen a világosabb.

 

Ajánlott cikkek