Egyéb kategória

Letartóztatták az iráni tinit, mert nyugati popzenével „sértett közerkölcsöt”

Maedeh Hojabri egy 19 éves iráni vlogger, aki azzal szerzett magának több mint 85 ezer követőt, hogy nyugati és perzsa popslágerekhez készített egyedi koreográfiákat.

vous - 2018.07.16.
Letartóztatták az iráni tinit, mert nyugati popzenével „sértett közerkölcsöt”
Objektum doboz

A fiatal lányt nemrég őrizetbe vették legújabb, azóta oldaláról már törölt videója miatt, mert abban állítólag "vét az erkölcs és a jóízlés ellen", és szégyent hoz hazájára.

Maedeh Hojabri oldalán közben furcsa közlemény jelent meg, amelyet elsőként a Guardian fordított le:

"Nem állt szándékomban a figyelme magamra irányítani. A követőimet akartam meglepni a friss videóimmal. Nem állt szándékomban senkit sem bátorítani, hogy azt tegye, amit én. nem dolgoztam csapattal, nem részesültem táncképzésben, csak sportgimnasztikával foglalkozom"

– írta.

Objektum doboz

A 600 ezer követővel rendelkező Instagram-oldalt ezután eltávolítottk, de Maedehről ettől függetlenül természetesen szép számmal maradtak videók a neten.

A táncért és zenért rajongó fiatal lány minden bizonnyal kitörölhetetlenül világhírűvé vált, mióta vasszigorral léptek fel ellene.

Objektum doboz

Irán 1979 óta iszlám állam, azóta rendkívül szigorú szabályok szerint él a lakosság. A nők azért is büntetést kaphatnak, de kendő nélkül, nem teljes testet elfedő ruhában lépnek ki az utcára.

Ajánlott cikkek