könyv olvasás

Miért nem önzőség az énidő?

Önmagatokra időt szánni nem önzőség, hanem egy szükséges dolog. Testi-lelki egészségetek megőrzése miatt, azért, hogy feltöltődjetek, kikapcsoljatok, és még jobban koncentráljatok az előttetek álló feladatokra. Miért fontos az énidő és kinek mit jelent? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Az énidő, azaz azok a percek, órák, napok, amikor kikapcsoltok és csak magatokra koncentráltok, mindenkinek fontos. Érdemes ezeket a kis rituálékat szokásként beépíteni a mindennapokba, hogy a pörgős, fárasztó hétköznapi rohanás miatti stresszt kicsit elűzzétek. Testileg és lelkileg egyaránt szükségesek ezek a nyugodt pillanatok, hiszen ilyenkor feltöltődhettek, új erőt meríthettek a következő célokhoz.

Kinek mit jelent az énidő és ki, hogyan kapcsol ki?

Ez teljesen változó és személyiségfüggő, ahogy az is, kinek mennyi időre van szüksége.

Van, akit egy nyugodtan, kellemes környezetben szép lassan elfogyasztott kávé is megnyugtat és kikapcsol, van, akinek egy hosszabb séta segít csak. A lényeg, hogy ez idő alatt lépjetek ki a mindennapokból, és csak magatokra koncentráljatok. Zárjátok ki a külvilágot egy kis relaxálással vagy kedvenc hobbitokkal. Legyen az egy jó könyv, a kedvenc zenéitek, egy film, a kedvenc sütitek elkészítése, egy kis kreatív időtöltés, egy séta a parkban, vagy bármilyen sport. Találjátok meg, mi az ami kikapcsol és új energiával tölt fel titeket, és szánjatok rá időt.

Meglátjátok, nem lesz elfecsérelt idő, mindenképpen megtérül majd.

sport
Sportoljatok!
Forrás:
Unsplash
olvasas-konyv-tea-forro-kave
Olvassatok!
Forrás:
pexels.com
kávé
Igyatok egy finom teát vagy kávét!
Forrás:
Vous

olvasás

Ki hogyan használja ki az énidőt? 

Nézzétek meg a témával kapcsolatos korábbi cikkeinket: 

Takács Nóra elárulja, hogyan teremts időt önmagadra! 

Ezt a 11 dolgot tegyétek meg egyedül a húszas éveitekben

Takács Nóra és a VOUS-lányok elárulták, mi kapcsolja ki őket igazán