kéz

A kézfejetek elárulja, miből mennyit ehettek

Sokszor halljuk, hogy mindig csak annyit együnk, amennyire szükségünk van, ne együk túl magunkat, ne vigyük túlzásba az ételfogyasztást. De vajon mennyi az annyi, vagyis mennyi az elegendő? Egy felfogás szerint elég, ha a megnézzük a kézfejünket és a segítségével kimérhetjük a tányérunkra kerülő ételek mennyiségét. Hogy hogyan? Máris mutatjuk!

Eszerint az elképzelés szerint a saját kezünk különböző részei megfelelőek lehetnek a különböző ételek kimérésére. A túlzott kalóriabevitel érdekében ugyanis érdemes odafigyelni az egyes élelmiszerek mennyiségére, mivel nem ajánlott túl sokat enni – a mértéken felüli élelmiszerbevitel könnyen a túl sok kalóriabevitelhez, illetve hízáshoz vezethet.

Tészta

Ha legközelebb tésztát eszünk, mielőtt a tányérunkra szednénk, szorítsuk ökölbe a kezünket. És csak annyi spagettit vagy makarónit adagoljunk ki magunknak, amekkora az ökölbe szorított kézfejünk (ez körülbelül fél bögrének felel meg). Ne többet – és azért kevesebbet se!

Hús

A szakemberek szerint ha hússzeletet választunk az elkészült darabok közül, keressünk olyat, amelyik akkora, mint a tenyerünk.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash