Egyéb kategória

Ahonnan nyom nélkül tünedeznek el az emberek

Van néhány hátborzongató hely a világon, ahonnan az emberek nyom nélkül tűnnek el. Hol egyenként, hol csapatostul nyeli el őket a föld vagy a víz, és történetükben közös, hogy sosem találják meg őket.

vous - 2018.07.27.
Ahonnan nyom nélkül tünedeznek el az emberek

A Bermuda-háromszög

A Bermuda-háromszöget valószínűleg senkinek nem kell külön bemutatni, hisz ez a leghíresebb a misztikus helyszínek között. A Dél-Florid, Puerto Rico és a Bermuda-szigetek által határolt óceáni terület időről időre elnyeli az odalátogatókat. A gyilkos háromszög több hajónak és repülőnek jelentette a végső állomást, többek között az USS Cyclops hajójának 309 fős legénysége is itt tűnt el 1918-ban. 

A Michigani-háromszög

Talán a Bermuda után nevezték háromszögnek azt a Michigan és Wisconsin között található területet, mely szintén számos, furcsa esemény helyszíne volt. Az itteni eltűnések közül a leghíresebb a Northwest Airlines Flight 2501-es járatának tragédiája, amely 1950-ben 58 utassal a fedélzetén zuhant le, és soha nem került elő. A New York City és Seattle között közlekedő napi járat a Michigan-tó fellett tűnt el a Radar-képernyőjéről, miután 760 métert zuhant. Kereséséhez mindenféle eszközt bevetettek a szonártól kezdve a tófenék átfésüléséig, de mindhiába.

Objektum doboz

A Bennington-háromszög

A Vermont délnyugati részén, a Glastenbury-hegységben található Bennington-háromszögben 1945 és 1950 között 5 ember tűnt el, egymástól függetlenül, és csak az egyiküknek a földi maradványait találták meg. Közülük a legkülönösebb történet talán James Tedfordé, aki két buszmegálló között tűnt el anélkül, hogy az utasok közül bárki is észrevette volna, hogyan, mikor ugorhatott ki. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek