Egyéb kategória

Frissít, fixál, táplál, élénkít – Így használjátok az arcpermetet

Az arcpermet hatása sokakban kérdéses, mondván mit tesz a néhány csepp víz, ami az arcunkra kerül... Tévhit, hogy csak vízről van szó. Pádár Detti sminkes ebben a bejegyzésben elárulja, hányféle módon használható az arcpermet. Meg fogtok lepődni.

vous - 2018.07.27.
Frissít, fixál, táplál, élénkít – Így használjátok az arcpermetet

Az arcpermetek csak vizet tartalmaznak, hatóanyagok is vannak a flakonban. Az elsődleges a hidratálás, amiből manapság sosem elég, hiszen szomjazik a bőrünk, akkor is, ha éppen zsírosodásra hajlamos.

Sokféle arcpermet van, választhatunk virágvizet, termálvizet, előkészítő és fixáló permetet. A blogomon elárulom, szerintem melyik a legjobb arcpermet >>> A továbbiakban arról mesélek, hogyan érdemes használni.

Mikor használjuk az arcpermetet?

Smink előtt, közben és után!

Smink előtt az arc frissítésére: üde érzést nyújt, a nyári melegben érezhetően élénkít, valamint extra hidratálást nyújt az arckrém mellett. Nagy melegben sokaknak elég lehet a permet nyújtotta hidratálás is!

Smink után a smink fixálására, illetve napközben a smink frissítésére; ha úgy érzed, elfáradt a bőröd, ha épp eleged van a sok feladat közben, mondjuk a délutáni kávé/zöld tea mellé egy fújás kitart estig.

Smink után is szeretem használni, mégpedig a púderes hatás enyhítésére. Általa könnyebben összeérik az alapozó a bőrrel, szebb bőrképet kapunk.

Objektum doboz

Megkönnyíti az alapozó (vagy a korrektor) felvitelét, ez kétféleképpen történhet: az arcra fújva, a nedves bőrön szebben terül az alapozó és a fixáló hatása már itt is jelentkezik, úgymond „ráhúzza” a bőrre az alapozót. Ez csak annyit jelent, hogy egységesebb és tartósabb felületet kapunk.

Fújhatjuk az ecsetre is, amikor felvettük az alapozót, majd a nedves ecsettel dolgozzuk a bőrre, illetve bőrbe a termékeket. A kettő technika között nincs különbség, esetleg annyi, hogy megszáradhat, ha az arcra fújjuk.

Objektum doboz

Az alapozó, és korrektor textúráját lazíthatjuk vele. Erősebb fedésű alapozót lazítok a permettel, így a vizes közeg könnyít az alapozó állagán, miközben a fedőképessége megmarad, csak vékonyabb rétegben kerül az arcra. Ez a technika jó lehet olyan esetben, ha az arcon száraz és zsírosodó részek is vannak egyszerre, vagy hibátlan és problémás felületekkel is találkozunk. Ilyenkor lehet játszani: a problémás részekre tömörebben dolgozunk, ahol viszont nem szükséges a komoly fedés, oda a lazított verziót tesszük.

Nemcsak a krém állagú termékekhez, hanem a por állagúakhoz is használhatjuk. Ásványi púdereket és egyszerű púdert is bekeverhetünk vele, majd így adunk fedést az arcnak. Persze ne a púderes tégelybe fújjuk, kaparjunk ki belőle, és fújjuk az ecsetre, vagy a púderre, dolgozzuk össze az ecsettel és mehet a játék! Ásványi púderrel áttetsző alapozóként fog mutatni, nyárra kiváló alternatíva.

Objektum doboz

A szemfestékek színét élénkíti, itt azonban körültekintően kell eljárnunk. Közvetlenül a festékbe nem fújhatjuk, illetve van, amikor igen, de az most túl mélyen szakmai lenne, hogy elkezdjem leírni, milyen esetekben fújhatjuk a porra. Szóval legyen úgy, hogy kiveszünk, kikaparunk a festékből, megfújjuk a és így visszük fel a szemre. Nemcsak a színét, a fényét is megdobja a szemfestékeknek, ragyogóbb, csillogóbb, időnként metálos lesz az eredmény. Sokszor elmélyíti a színt és megmutatja a szemhéjfesték valódi karakterét, megmutatkozik milyen összetett egy-egy termék.

Csodás ráébredés!

A szemcsés, por állagú úgynevezett pigmentek, vagy glitterek, csillámok felvitelében is segít, magyarul gyönyörűen odatapasztja a szemhéjra, pedig ezek általában könnyen hullanak, szóródóak. A highlightert még fényesebbé teszi, vagyis biztos látható lesz az űrből is… ha éppen erre vágysz! Vedd fel a highlightert az ecsetre, fújj rá a permetből és így vidd fel az arccsontodra. Ne csak tapogasd, hanem simító mozdulatokkal polírozd át a felületet, tehát többször dolgozd meg a bőrt a fénypúderrel. A polírozás hatására a púder extra fényes lesz, tükörfényben fog játszani.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek