Egyéb kategória

A mérgező párkapcsolat 5 jele

A Trónok harca című sorozatot több millióan követik világszerte – pedig a felbukkanó témákat gyakran nem egyszerű megemészteni. A hatalmas csaták, sárkányok és egymással viaskodó családtagok – és természetesen a mindent átszövő, brutális erőszak. A legtöbb közelmúltbéli epizódban ezeknek a dolgoknak a legfőbb elszenvedői a nők voltak. Ez pedig még akkor is érdemel egy kis figyelmet, ha csupán fikcióról van szó.

vous - 2018.07.28.
A mérgező párkapcsolat 5 jele

A modern világ egy kicsit fejlettebbnek tűnik, mint az elképzelt középkori környezet, de a szakértők mégis azt mondják: a kapcsolati erőszak nagyon hasonlóan működik, mint ahogyan a Trónok harca-epizódokban. Ideje felismerni a jeleket, és mielőtt még a sorozathoz hasonló helyzet alakul ki, ideje kilépni a csapdából.

Olyan érzésünk van, mintha mindig kardélen táncolnánk

A kapcsolati erőszak első jele, hogy bizonytalannak érezzük magunkat. Folyamatosan azt gondoljuk, hogy nem vagyunk elég jók, hogy a partnerünk hangulata túl gyorsan változik, és ez kihatással van a mi mindennapjainkra is. Sajnos ezeket a jeleket a legtöbben nem ismerjük fel elég korán: hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy valóban mi vagyunk azok, akik hibáztunk. Ébresztő!

Ha folyamatosan megkérdőjelezzük a saját cselekedeteink érvényességét, akkor ott már komoly probléma van.

Olyan dolgokért kell szégyenkeznünk, amikre nem vagyunk befolyással

Nem arról beszélünk, amikor hatalmas káoszhoz vezet, hogy rendszeresen „elfelejtünk” elmosogatni magunk után. Arról beszélünk, amikor a párunk a saját viselkedéséért tesz felelőssé bennünket. „Miattad vagyok dühös!” – ismerős? Nem szabad hagynunk, hogy a partnerünk minket tegyen felelőssé akkor, amikor nem tudja kontrollálni az érzelmeit. A másik hibáztatása egy kegyetlen játszma része. Ha folyamatosan hibáztatnak bennünket, egy idő után védtelennek és kiszolgáltatottnak érezzük magunkat. Ez egyenes úton vezet a szorongáshoz, önértékelési zavarhoz és depresszióhoz.

Olvassátok tovább a cikket ITT!

Forrás:
Freepik.com, Depositphotos
Ajánlott cikkek