szobanövények mojzes nóra

Eddig csak beszélgetni próbáltatok növényeitekkel? Próbáljátok ki ezt az 5 dolgot, és szobanövényeitek új életre kelnek

A kutatások bebizonyították, hogy a zene jó hatással van a növények növekedésére, fejlődésére. Ugyanez igaz az emberi hang esetében is, a szobanövényeknek jót tesz, ha beszéltek hozzájuk. Vannak, akik azonban ezeknél furcsább módszereket alkalmaznak, amitől növényeik szebbek és erősebbek lettek.

A szobanövényeket ápolni, gondozni kell. Ha régóta tartotok növényeket a lakásban, valószínűleg már kitapasztaltátok, melyik milyen hőmérsékletet szeret, milyen a vízigénye, napfényigénye. Az alapvető gondoskodáson túl sokan esküsznek néhány jól bevált taktikára a növénygondozás terén. Beszélgetnek növényeikkel, kellemes zenét kapcsolnak, hogy még szebbre növekedjenek. A Mindbodygreen azonban talált olyanokat is, akik ennél furcsább módját választották a növénygondozásnak.

Pozsgás növények
Pozsgás növények
Forrás:
pixabay

1. Koncert a szobanövényeknek

Rachel Winard például hegedű koncerteket szokott adni szobanövényeinek, és azt tapasztalta, hogy a hangszerhez közelebb levő növények új hajtásokat hoztak.

2. Nevezzétek el növényeket

Summer Rayne Oakes környezetvédő brooklyni lakását több mint 600 növénnyel osztja meg. És mindegyiket elnevezte! Szerinte, ha nevet adtok növényeiteknek, közelebbi kapcsolatba kerültük velük.

3. Öntözzetek zöldteával

Jules Hunt hideg zöldteával kezdte el locsolni a zöld levelű növényeit, mert ezek szeretik a savasabb talajt. Vigyázzatok, a pozsgások viszont nem szeretnek teázni.

4. Készítsetek a növényeiteknek lejátszási listát

Egy brooklyni virágbolt külön lejátszási listát készített a növényeknek, amitől jobban növekednek.

5. A kevesebb néha több

Brandi Love eleinte túl nagy figyelmet szentelt növényeinek, de rájött, hogy a kevesebb néha több. Így tett egy lépést hátra, és hagy egy kis pihenőidőt a növényeknek, hogy esténként fellélegezzenek.

Objektum doboz