Egyéb kategória

Életigenlő filmek, amik hatására átértékelhetitek az életeteket

Hatással vannak ránk a filmek: megnevettetnek bennünket, vagy éppen elpityeredünk rajtuk. És jócskán vannak olyanok, amik elgondolkodtatnak. Ezek általában a hétköznapi életről szólnak, arról, hogy mi a valóban fontos, és mik azok a dolgok, amik lényegtelenek. Rádöbbenthetnek arra, mit csináltunk eddig rosszul, vagy új utat mutathatnak nekünk, ami segíthet abban, hogy boldogabbak legyünk. Ezek közül a filmek közül válogattunk ki néhányat. Érdemes lehet megnézni vagy újranézni ezeket, mert olyan életigenlő filmek, amik hatására újragondolhatjuk az életünket.

vous - 2018.07.29.
Életigenlő filmek, amik hatására átértékelhetitek az életeteket

Távol Afrikától (Out of Africa), 1985

Az ifjú házaspár Afrikába költözik az esküvő után, ám a férj meglehetősen lazán kezeli a kapcsolatot – a kicsapongó életének végül az lesz a vége, hogy megbetegszik, majd belehal. Felesége (Meryl Streep) úgy dönt, Afrikában marad és ott próbál meg önerejéből érvényesülni. Csakhogy az élet és a szerelem közbelép egy kalandor (Robert Redford) képében, ami jócskán megváltoztatja Karen mindennapjait, no és persze a világszemléletén is történnek változások. Romantikus kalandozás a szívek erdejében.

Objektum doboz

Az élet szép (La vita è bella), 1997

Ez az a film, amit szerintünk mindenkinek meg kellene nézni legalább egyszer. Egyszerre szép, szívszorító, vicces és szomorú. A történet szerint 1938-ban járunk, a fasiszta Olaszországban, ahol egy félzsidó felszolgáló (Roberto Benigni) és egy olasz tanárnő (Nicoletta Braschi) egymásba szeret, összeházasodnak, és születik egy kisfiuk. Öt évvel később táborba viszik a családot, ahol az apa kitalál egy társasjátékot, hogy megvédje a fiát a valóságtól és annak minden borzalmától. Lélekemelő és lélekerősítő, ami után garantáltan más szemmel látjuk a világot, a fontos és a haszontalan dolgokat. Nem meglepő, hogy annyi díjjal jutalmazták.

Objektum doboz

Nézzétek meg a többi filmet is!

Ajánlott cikkek