megbeszél

Kényelmetlen kérdések, amiket meg kell beszélni a párotokkal

Mégpedig leginkább még a kapcsolatunk elején. Ha nem is az első randevún, de néhány hét elteltével érdemes tisztázni azokat a kérdéseket, amik nagyban befolyásolhatják a kettőnk közötti kapcsolatot. Kényes témák, kényelmetlen kérdések.

Mindannyian tudjuk, hogy a jó kommunikáció kulcsfontosságú része a társkeresésnek és a párkapcsolatoknak, de bizonyos témák meglehetősen ijesztően hatnak a számunkra. Olyan kényes kérdések ezek, amiket félve teszünk fel a partnerünknek – többek között azért, mert nagyban befolyásolhatják a kapcsolatunk folytatását. De éppen ezért elkerülhetetlen, hogy megbeszéljük, mert ha a nagyobb, fontosabb területeken különbségek vannak közöttünk, talán az is bizonytalanná válik, hogy együtt folytassuk-e tovább, vagy esetleg külön utakon.

„Mitől félsz a kapcsolatunk szempontjából?”

Vagyis mi az, amitől tarthat a másik, milyen hibákat szeretne elkerülni, milyen helyzetek, tények esetén bizonytalanodna el kettőnkkel kapcsolatban? Van-e bármilyen párkapcsolati félelme? Milyen tapasztalatai voltak eddig a másik nemmel kapcsolatban? Ezek mind olyan kérdések, amelyek egymásból következnek, a segítségükkel már az elején felmérhetjük, hogy mire vágyik a másik, és hogy az passzol-e a mi elképzeléseinkhez.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash