Egyéb kategória

Az nem elég, hogy naptejet használtok – használjátok JÓL

Bekenitek magatokat reggel naptejjel, lementek a strandra, és úgy gondoljátok, egész napra védve vagytok a nap káros sugaraitól. Tévedés! Azon túl, hogy legalább kétóránként kellene bekennetek magatokat naptejjel, az sem mindegy, hogy milyen típust választotok, és hogyan használjátok.

vous - 2020.07.01.
Az nem elég, hogy naptejet használtok – használjátok JÓL

A Good Housekeeping írt arról, mire kell figyelni a napozáshoz használt naptejekkel kapcsolatban.

Ezt a 11 hibát követitek el a legtöbben a naptej használatakor.

  1. Felületesség: ha az időtök nagy részét a napon töltitek, használjatok már reggel naptejet, és két óránként kenjétek be magatokat újra.
  2. A magasabb faktorszám jobb: sokkal többet értek azzal, ha egy legalább 30-as faktorszámú naptejjel kenitek be magatokat rendszeresen, mint egy 70-essel, de csak egyszer.
  3. Csak a strandon kell védeni a bőrt: a strandon a legfontosabb a bőrvédelem, de a tűző napon akár az utcán sétálva is leéghettek, úgyhogy használjatok gyakrabban naptejet.
  4. A BB és a CC krémek elegendőek: az arcotokra talán, de ne feledkezzetek meg a többi testrészetekről sem.
  5. Kifelejtett részek: a legtöbb ember elfelejti bekenni naptejjel a lábfejét, a szemkörnyékét, az orrát, az ajkait és a hajvonala menti részeket, pedig ezek is könnyen leéghetnek.
  6. A naptej minden ellen véd: figyeljetek arra, hogy olyan naptejet válasszatok, amely megvéd az A és B típusú ultraibolya sugárzástól.
  7. Nem ösztönzitek a gyerekeket a használatára: a gyerekeket könnyen kenhető naptejekkel, spraykel ösztönözhetitek a naptej használatára.
  8. Nem a bőrtípusotoknak megfelelő naptejet választotok: más típusú naptej kell egy érzékeny bőrre és más egy száraz bőrre, ugyanúgy, mint a testápolóknál.
  9. A vízálló naptej teljesen vízálló: attól, hogy egy naptej vízálló, még többször be kell kennetek magatokat vele.
  10. Biztonságos barnulás: a napozás naptejjel is károsítja és öregíti a bőrt valamilyen szinten.
  11. Ne használjatok lejárt naptejet: a naptej összetevői a lejárat után kevésbé hatnak. 
Ajánlott cikkek