Egyéb kategória

Áfonya, az igazi csodaszer

Az áfonyát sok mindenért szeretjük, hiszen elképesztően finom, lédús, amit magában is imádunk fogyasztani, de süteményekhez is tökéletes hozzávaló. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy rendkívül egészséges, erősíti az immunrendszerünket, sőt még zsírbontó hatása is van! Nézzük, mik is ezek a jótékony hatások, amikért muszáj beszereznünk még ma egy kis áfonyát!

vous - 2018.08.09.
Áfonya, az igazi csodaszer

Fogyás

Az áfonya akár 73%-kal is csökkentheti a zsírsejtek számát. Bizony, ez nem átverés, a polifenolok ugyanis képesek arra, hogy lebontsák a szervezetben található zsírsejteket, és még abban is segítenek, hogy megakadályozzák azok újraképződését.

Antioxidáns

Az egyik legismertebb tény az áfonyáról, hogy az összes gyümölcs közül az egyik legmagasabb antioxidáns-tartalommal rendelkezik. Ennek következtében lassítja az öregedési folyamatokat, sőt a méreganyagok felszívódását is megakadályozza.

Rákmegelőző

A legújabb kutatások szerint az áfonya összetevőinek köszönhetően fontos szerepet játszhat a rák kialakulásának megelőzésében, ráadásul a már meglévő daganatok növekedését is lassítja.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek