Egyéb kategória

Anyatejből készült az ékszerem

1,5 éve tápláltam anyatejjel Mimit mikor szembe jött velem az interneten egy gyönyörű ékszer. Rákattintottam a fotóra és pont úgy kerekedett el a szemem, ahogyan most a tiéd. Anyatejből készült – írja Endrész Tímea, a The Life With Mimi bloggere. Nemcsak rendelt egy ékszert, hanem a készítőt is megkereste, hogy interjút készítsen vele.

vous - 2018.08.11.
Anyatejből készült az ékszerem

A szívem hevesen kezdett dobogni. Tudtam, hogy ennél kézzel foghatóbb formába nem tudom önteni azt az érzést, amit szoptatás közben érzek, akkor, amikor szorosan összebújva elveszünk egymás tekintetében. Szeretném nektek bemutatni Tamarát, az Édes anyatej Ékszer arculat megálmodóját. Pécsett él, 28 éves, édesanya. A szakmája szerint fotográfus, emellett a Színezd ki Magyarországot! színezőkönyv grafikusa. Fontos számára a család, a természettel való összhang és a kreatív energiák kiteljesedése.

Főállású ékszerkészítő vagy?

Jelenleg inkább főállású anya vagyok és emellett ékszerkészítő. Egy alkotó szellemű személynek tartom magam. Nem szerettem volna bölcsődébe íratni a kislányom, így ez a foglalkozás tökéletes számomra. A szülőség mellett fényképész munkákat vállalok és legutóbb egy színezőkönyvet rajzoltam, ami kiadásra is kerül. Nagyon fontosak ezek a lelki és szellemi fejlődésem szempontjából is. Létfontosságúnak tartom anyaként is, hogy fejlődni tudjunk, hogy megadjunk magunknak a kiteljesülést azáltal, hogy teljesítjük a vágyainkat, amikre mondjuk még nem volt időnk, kapacitásunk, merszünk.

Objektum doboz

Mióta foglalkozol ékszerkészítéssel?

Ékszerkészítéssel lassan egy éve foglalkozom, az elején sok volt a kísérletezés, utánajárás, hogy a tökéletes 'recept' megszülessen.

Az anyatejből készült ékszer gondolatával először egy ausztrál portálon találkoztam, és egyből megfogott. Képzeld nagyon érdekes, mert én Pápua Új-Guinea fővárosában, Port-Moresbyben születtem, ami ugye Ausztrália felett van. Ott a törzsekben természetes a szoptatás, nem kérdés a miértje az ideje, egyszerűen csak valósághű, egy valódi belső állapot, amiben nincsen takargatás.

Ahogy szembetalálkoztam az anyatej ékszerekkel, az volt az első gondolatom: „Ilyet én is szeretnék!”. Elkezdtem utánajárni, szerettem volna én elkészíteni az ékszert, valahonnan innen indult minden, aztán pedig magával ragadott a szépsége, az egyszerűsége, a csodája, hogy ez is megörökíthető.

Akkor ezek szerint Te magad hosszan szoptattál? 

Igen. Másfél éves múlt a kislányom Abigél, és szerencsére én is részese lehetek a szoptatás varázslatának, a mai napig.

Objektum doboz

Mi szükséges egy ékszer elkészítéséhez? Elsősorban nyilván anyatej.

Egy két komponensű anyag a fő alkotóeleme az anyatejen kívül, nagyon precízen kell dolgozni, hogy megfelelő legyen a végeredmény. A még folyékony anyag veszélyes, így ajánlott gumikesztyűben, maszkban dolgozni.

Gyerekek semmiképp sem tartózkodhatnak jelen ennél a fázisnál!

Természetesen miután már megszilárdult ilyen problémák nincsenek, ilyenkor már a kislányom is feljön az emeletre, ő addig rajzol míg én tökéletesítem a végeredményt. Azt még nem említettem, hogy az ékszerek az otthonomban készülnek, az alkotó szobában. Ez a szoba a kreatív szoba, itt szoktam minden más ötletemet is megvalósítani.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok tovább >>>

Ajánlott cikkek