Egyéb kategória

Quinoás gyümölcssaláta frissítő és kényeztető reggelinek, uzsonnának

A quinoáról mára már mindenki tudja, hogy mennyire egészséges és hogy az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, de a legtöbben kizárólag sós alapanyagként gondolnak rá, és a rizs alternatívájaként használnak, elsősorban köretnek. Mi baj lehetne belőle, ha édesen is kipróbálnánk? Eláruljuk, hogy semmi, mert így is mennyei, és természetes diós íze pedig kimondottan jól passzol például egy gyümölcssalátához!

vous - 2018.08.14.
Quinoás gyümölcssaláta frissítő és kényeztető reggelinek, uzsonnának

Egészségesen és alakbarát módon étkezni nem mindig könnyű úgy, hogy ne éhezzünk meg rövid idő múltán, különösen igaz ez a gyümölcsökre. Színesek, illatosak, zamatosak, tele vannak értékes rostokkal és vitaminokkal, és hihetetlenül jótékonyan hatnak a szervezetünkre, és mivel nagyon könnyen emészthetőek, a szervezetünk pikk-pakk fel is dolgozza, ha csak gyümölcsöt eszünk, mondjuk reggelire vagy uzsonnára.

Egy kis főtt quinoával viszont sokkal tartalmasabb, laktatóbb és igazi étkezés-élményt adó fogást kanyaríthatunk bármilyen gyümölcsből. Isteni finom, frissítő, kényeztető, miközben pofonegyszerű!

A sima gyümölcssaláta nem az a műfaj, ami lázba szokta hozni az embereket, a quinoaszemek ruganyos harapósságának köszönhetően viszont igazán jól feldobható ezzel a módszerrel, bármilyen gyümölccsel is készítsük. Érdemes belőle akár nagyobb adaggal is készíteni, mert hűtőben bekeverve 3-4 napig is eláll, ha egy kis citromlevet adunk hozzá, így bármikor megdézsmálhatjuk, ha egy kis egészséges nassolnivalóra vágyunk.

A quinoás gyümölcssaláta receptjéért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek