15 ok, amiért a gimis barátságok örökké tartanak

A barát nagy kincs, felnőttként barátokra lelni azonban nem egyszerű – tippjeinkkel sikerülhet

Felnőttként barátokat szerezni teljesen más, mint gyerekként. Emlékeztek még, milyen könnyen alakultak ki a gyerekkori barátságok az oviban, a suliban? De ahogy idősödtök, egyre nehezebb barátokat találnotok. Ezzel nem vagytok egyedül. Hoztunk néhány tippet, amik segítségével könnyebben alakíthatsz ki baráti kapcsolatokat felnőttként is.

Nagy kincs, ha felnőttként is tart gyerekkori barátságotok. Azonban az emberek elköltöznek, családot alapítanak, új karrierbe kezdenek, és az új helyen bizony felnőttként kell kialakítani a baráti kapcsolatokat. A kutatások szerint a barátság hatással van a fizikai és szellemi egészségre.

Barátokat szerezni mindenkinek nehéz – mondja Ellen Hendriksen klinikai pszichológus, akinek öt tippjét mutatta be az Up Worthy a baráti kapcsolatok kialakításával kapcsolatban.

1. Lazítsatok

Ne akarjatok görcsösen és mindenáron barátokat szerezni, csak legyetek nyitottak, kíváncsiak és figyelmesek. Tegyetek fel kérdéseket, hallgassátok meg a másik válaszait, legyetek barátságosak, és majd szép lassan kialakul egy baráti kapcsolat.

2. Az ismétlés a kulcs

Legyetek türelmesek, és töltsetek minél több időt együtt, mindkettőtöknek kedves elfoglaltságokkal.

3. Avassátok be egymást a dolgaitokba, de ne vallassátok a másikat.

4. Ne féljetek végigvinni

Vessetek fel új ötleteket, terveket, és hívjátok el új barátotokat is.

5. Aggódjatok nyugodtan, de lépjetek is túl rajta

Nem egyszerű kilépni a komfortzónából, de nem is lehetetlen, vágjatok bele új dolgokba.

Forrás:
NBC Universal / Warner Bros