Egyéb kategória

4 káros szokás, mellyel hagyjatok fel még 30 előtt

Huszonévesen az ember még nem gondolja át egészségtelen szokásainak következményeit, melyek a 30-as éveitől kezdenek igazán visszaütni.

vous - 2021.06.16.
4 káros szokás, mellyel hagyjatok fel még 30 előtt

A fast fashion támogatása

Ahogy az ember idősebb lesz, nemcsak a minőségibb darabokat kezdi egyre inkább előnyben részesíteni, de talán a bolygóért érzett felelősség is egyre fontosabb szempont lesz az életében. Az egyre rosszabb minőségben, és egyre drágábban készülő ruhák helyett, melyek nagy környezeti és emberi terhelést jelentenek, több alternatíva közül választhatunk a kézműves és slow fashion termékek köréből.

Kocadohányzás

Talán az mindenkinek egyértelmű, hogy a rendes dohányzás káros, az alkalmi, particigarettázást azonban sokan nem tekintik olyan veszélyesnek. Azonban az alkalmi dohányzás is növelheti a szívbetegségek és a rák kockázatát, 30 felett pedig egyre fontosabb lesz, hogy minél jobban odafigeljetek az egészségetekre.

Füstbe burkolva

Füstbe burkolva
Forrás:
unsplash.com/Duncan Shaffer

Mozgáshiányos életmód

30 éves korig talán sikerül formában maradnotok egy kis diétával, 30 fölött azonban ez már nem annyira egyszerű, hiszen lassul az anyagcsere, és könnyebben szállingóznak felfelé a kilók. A mozgásnak emellett számos pozitív hatása is van, segít a betegségek megelőzésében, arról nem is beszélve, hogy a testmozgás a stresszel való megbirkózásban is segít.

Elhanyagolni a lelki egészséget

30 éves korukra többnyira azok is úgy döntenek, hogy belevágnak valamilyen önsimereti folyamatba, akik addig könnyen a szőnyeg alá söpörték a nyomasztó lelki problémákat. A lelki betegségek gyakran épp annyira megterhelőek lehetnek, mint a fizikaiak, és ugyanúgy foglalkozni kell velük – szerencsére a befektetett munka megtérül. Ez egyben azt is jelenti, hogy jól bánunk magunkkal, előtérbe helyezzük az egészségünket, és nemet mondunk azokra a helyzetekre, melyek túlságosan nagy áldozatot követelnek.   

Ajánlott cikkek