Természetes tisztítószer

Ezek a természetes tisztítószerek még otthonotok legnehezebben tisztítható részein is hatásosak

A legtöbb vegyszer ártalmas a bőrre, ezért érdemes természetes tisztítószereket használnotok otthonotokban. Na meg azért is megéri a házi tisztítószer kikeverése, mert olcsó, egyszerű és hatékony a legmakacsabb szennyeződések ellen is.

Melissa Maker, nem toxikus tisztítószer szakértő a Mind Bodygreen oldalán osztotta meg tanácsait, hogy hogyan tudjátok a leghatékonyabb módon letakarítani otthonotok legpiszkosabb részeit. Ráadásul valószínűleg minden hozzávalót megtaláltok majd otthon ezekhez a természetes tisztítószerekhez.

Mosogatógép

A mosogatógépet legalább 3-6 havonta tisztítsátok ki. Távolítsátok el a szűrőjét, áztassátok be egy órára forró, szappanos vízbe, majd dörzsöljétek át. Öntsetek egy csésze szódabikarbónát az üres mosogatógépbe, és hagyjátok bent egy éjszakára. Másnap reggel tegyetek egy csésze ecetet a mosogatógép legfelső rekeszébe, és indítsátok el a gépet.

Sütő

Keverjetek össze egy csésze szódabikarbónát negyed csésze mosogatószerrel, lassan öntsetek hozzá fél csésze ecetet, és 15 csepp narancs illatú illóolajat. Használjátok a keveréket a sütő teljes belsejére, majd hagyjátok állni néhány órára, vagy egy éjszakára. Mossátok át tiszta vízzel.

Mosógép

Az üres mosógépbe tegyetek 2 csésze szódabikarbónát közvetlenül a gépbe, majd indítsatok el egy hosszabb, forró vizes mosást. Ha lejárt a mosás, adjatok hozzá két csésze ecetet, 10 csepp teafa- vagy levendulaolajt, majd indítsátok el újra az első mosást. Ha kész, töröljétek át a belső részeket egy ecetes pamut ronggyal, ha maradt még rajta szennyeződés szódabikarbónás, vizes szivaccsal. Az elöltöltős mosógépnél a gumírozott részeket töröljétek át ecetbe és 10 csepp teafa-, vagy levendulaolajba áztatott pamut ronggyal. A mosógép ajtaját ecetes, vizes pamut ronggyal tisztítsátok le.

Forrás:
Depositphotos