Egyéb kategória

Így teremthettek időt a semmiből

Az ember sokszor érzi úgy, hogy nincs egyetlen szabad perce sem. Ha azonban elkezdi figyelni, mire is megy el az ideje, talán rájön, hogy sokkal többel gazdálkodhat, mint gondolta.

vous - 2018.08.22.
Így teremthettek időt a semmiből

A napirendeteket talán a feladatok és a logisztikai teendők töltik ki, de fontos, hogy napközben is tartsatok olyan szüneteket, melyekben csak magatokra figyelhettek, olyasmit csináltok, amit szerettek, és feltöltődtök. Ha csak néhány percre is, de kikapcsolódtok, mert ez segíti az egyensúly megteremtését, és javíja a teljesítményt is.

Időmonitor

Ahhoz, hogy több időtök legyen, először is meg kell állapítanotok, mi minden foglalja el a helyet a napotokban. Rengeteg időrabló tevékenységgel vesszük körül magunkat az internettől kezdve az udvariassági csevegésekig. Ha tehát változtatni szeretnétek, egy hétig minden nap, következetesen vezessetek naplót arról, mivel mennyi időt töltötök. Ha pedig ez megvan, elkezdhetitek kiszűrni azokat a tevékenységeket, melyekre valójában nincs szükség.

Bokros teendők között

Bokros teendők között
Forrás:
unsplash.com/Andrew Neel

Kiszervezés

Talán szeretnétek mindent magatok csinálni, de vannak olyan időszakok, amikor bizonyos feladatokat jobb másra bízni. Ha a teendőitek egy részét kiszervezitek, nagyon sok időt takaríthattok meg, melyet aztán tetszőlegesen használhattok. És hogy milyen teendőket érdemes kiszervezni? Azokat a dolgokat, amelyeket nagyon utáltok, vagy rosszul csináltok, cserébe pedig fókuszálhattok arra, amiben a legjobbak vagytok.

A nemet mondás képessége

Ne vállaljatok többet, mint amennyit képesek vagytok kezelni. Azokra a lehetőségekre mondjatok igent, amelyek összhangban állnak a céljaitokkal, de ha tehetitek, minél kevesebb olyan feladatban vegyetek részt, amelyek nincsenek összhangban a prioritásaitokkal. Amikor az ember mindenre igent mond, csak egyre nagyobb stresszt generál.

Ajánlott cikkek