Egyéb kategória

Kapszulagardrób – Pro és kontra személyi stylist szemmel

Nagyon trendi most erről beszélni. Sokan szeretnének minimalista, kapszula gardróbot kialakítani. Van akinek való ez fajta minimalizmus, van akinek nem. Én az utóbbiba tartozom – írja Cseke-Kovács Zsófi személyi stylist a blogján. A következőkben az ő bejegyzését olvashatjátok.

vous - 2018.08.22.
Kapszulagardrób – Pro és kontra személyi stylist szemmel

Mi az előnye a kapszula gardróbnak?

Kicsi helyen elfér

A megtervezett kapszula gardrób nem foglal rengeteg helyet, mivel kevés ruhadarabból áll. Ezért ideális lehet akkor is, ha sokat utazol és bőröndből kell élned.

Környezettudatos

A ruhaipar iszonyatos mértékben szennyezi a környezetet. Mi pedig a folyamatos, a médiából, instáról ránk ömlő ingerek miatt hajlamosak vagyunk a kelleténél sokkal többet vásárolni, mint kellene. Ha valaki számára vonzó, ez a fajta öltözködési stílus, akkor nagyon kevés ruhát kell venned, ha egyszer már megvan az alapruhatárad. Elég csak pótolni a tönkrement darabokat.

Ha érdekel a téma, ajánlom, hogy kövesd a Holy Duck! blogot, ahol Mengyán Eszter részletesen foglalkozik a fenntartható divat témakörével.

Forrás:
unsplash.com

Egyszerűbb reggel felöltözni

Ha megvan az összes alapdarabod, nem fordulhat elő, hogy nem tudsz mit reggel felvenni. A jól felépített kapszula gardróbban a legtöbb darab egymással kombinálható és harmonikusan párosítható. Végtelen számú szett, kevés ruhadarabból. Jól hangzik, ugye?

Pénzt spórolhatsz

Ez főleg akkor jellemző rád, ha eddig sokat vásároltál, de koncepció nélkül. Ha sok volt az olyan darab a szekrényedben, amit utána soha többet nem vettél fel, vagy csak egy-két darabbal tudtad viselni, szemmel látható összeget fogsz tudni megspórolni. De ha a fast fashion márkákról szeretnél áttérni a tudatosabb, jobb minőségű alapanyagokkal dolgozó, egyedi tervezésű darabokra, ez a pont gyorsan megbukhat. Egyszerűen azért, mert lehet hogy kevesebbet fogsz vásárolni, de sokkal többet kell egy darabért kifizetned.

Mi a hátránya, ha kapszula gardróbot alakítasz ki magadnak? Ide kattintva erről olvashatsz >>>

Ajánlott cikkek