A thaiföldi hercegnő, Sirivannavari Nariratana

Miért érdekes számunkra a thaiföldi hercegnő?

A thaiföldi hercegnő, Sirivannavari Nariratana a világ talán legérdekesebb királyi leszármazottja.

Sirivannavari a thaiföldi király, Vajiralongkorn lánya, de nem ez az egyetlen figyelemreméltó dolog vele kapcsolatban. A királyi sarj ugyanis nemcsak ül a babérjain és élvezi az arisztokraták gondtalan életét, hagyományos királyi feladatai mellett ruhákat tervez, díjugrat, és még profi tollaslabdázik is – csapatával aranyérmet nyert a 2005-ös Délkelet-Ázsiai Játékokon.

Objektum doboz


2007-ben Pierre Balmain felkérésére bemutatta nyári kollekcióját a párizsi divathéten. Debütáló ruhái a romantika jegyében fogantak, és egyik saját szerelmes verse ihlette őket. - Néhány éve kezdtem verseket írni. Ez a történet egy fiatal katonatiszt és egy parasztlány közötti, titkos szerelemről szól – melyben egy ló segít, aki a sebesült katonát egyenest a lány karjába szállítja – nyilatkozta a művészi vénával megáldott hercegnő.

Objektum doboz

Ebből is látszik, mekkora szenvedéllyel bír a lovak iránt. - Heti hat napot edzek, három lovon lovagolok, mindegyiken egy órát. Voltak sérüléseim is, például eltörtem a lábamat, de soha nem adtam fel. Minden erőfeszítést megtesze a célért – mondta. De az igazi szerelme mégsem a divatszakma vagy a lovaglás, hanem maga szülőhazája, Thaiföld. Az országhoz fűződő kapcsolatáról egyszerűen így nyilatkozott: elválaszthatatlanok vagyunk.