citromos

Igyatok citromos vizet, hogy szebb legyen az arcbőrötök

A citromos víz szervezetünkre gyakorolt előnyös hatásairól biztosan ti is sokat hallottatok már, de arról talán kevesebbet, hogy az arcbőrötöknek is jót tehet. A szakemberek szerint 4 szuper okotok is lehet, hogy citroos vizet igyatok a bőrötök szépségének érdekében.

A citromos víz évek óta népszerű, főleg a különböző méregtelenítő és fogyókúrák kedvelt itala, mert felgyorsíthatja az anyagcserét, no és persze a szomjunkat is kiválóan oltja a savanykás ital. Mivel sok antioxidánst tartalmaz, és C-vitaminban gazdag, nemcsak az egészségünknek, de a szépségünknek is jót tehet, ha rendszeresen iszunk citromos vizet.

citromos-viz
citromos-viz
Forrás:
youtube.com

Segíti a kollagéntermelést: A kollagén az izmokban és a csontokban is fellelhető fehérje, amely a bőr feszességében is fontos szerepet játszik. Ráadásul detoxikáló hatása is van, vagyis segít a méreganyagok eltávolításában a bőrből.

Eltünteti a pattanásokat: mivel tisztítja a bőrt, ezért a mitesszerek és pattanások eltüntetésében is a segítségetekre lehet a citromos víz.

Szép bőrszínt eredményezhet: nemcsak azért, mert sok vizet isztok meg egy kevés citrommal, ami hidratál, hanem mert pozitív hatással van a vérnyomásra, az anyagcserére, serkentheti a vérkeringést, ami üde bőrszínt eredményezhet.

Késleltetheti az öregedés: egyes tanulmányok szerint ugyanis a C-vitamin az egyik legjobb dolog, amit a bőrötöknek adhattok a ráncok kialakulásának megelőzése érdekében.