Egyéb kategória

Áfonyás-mazsolás piláf egészségesen

A rizs gyakran használt alapanyagunk a konyhában, egészséges, gluténmentes, és bár rengeteg módon készíthető, ha nem variáljuk, nem kísérletezünk vele, akkor bizony hamar unalmassá válhat. Most indián rizzsel keverve, zöldséggel és gyümölccsel kombinálva készült belőle egy színes és izgalmas vegán fogás, ami köretként és önmagában is tökéletes.

vous - 2018.08.26.
Áfonyás-mazsolás piláf egészségesen

A vadrizs vagy indián rizs – mint mindkét neve is mutatja – egy Amerikában őshonos és vadon termő fűféle termése, és valamikor az indiánok egyik fő tápláléka volt. Szerencsére termeszthető is, sőt nálunk is megterem, jótékony élettani tulajdonságai és finom diós íze miatt érdemes is rendszeresen használni, arról már nem is beszélve, hogy

a rizses fogásainkat egyszerűen feldobhatjuk és színesíthetjük a fekete színű rizsszemekkel.

Az indián rizs önmagában elég karakteres, így leginkább más rizsfélékkel, fehér vagy vörös rizzsel keverve találkozhatunk vele, szerencsére már egészen sok helyen. Jó tudni, hogy a vadrizs több fehérjét, rostot, káliumot és magnéziumot tartalmas, mint a hagyományos rizs, ráadásul antioxidáns tartalma is húszszoros, glutént pedig ez sem tartalmaz.

Az indián rizs főzési ideje viszont hosszabb, 40-45 perc is lehet, de ha keverékben vásároljuk, ebbe már előgőzölve kerül, így egyszerre fő meg a rizzsel, és nagy előnye, hogy sosem lesz ragacsos vagy szétfőtt, mindig kellemesen harapható marad.

Színes zöldséges-gyümölcsös piláf indián rizzsel – RECEPT >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek