Ezért vágatják le a hajukat a nők szakítás után

Honnan tudhatod, hogy a szakítás nem a kapcsolat végét jelenti?

Előfordul, hogy a szakítás csak egy szükséges rossz ahhoz, hogy ráébredjünk arra, a másik az igazi. Bár nagyon fájdalmas és ijesztő, nem minden szakítás végleges. Hogy se veled-se nélküled kapcsolatot, vagy igazi szerelmet hoz majd, az már persze idő kérdése.

Amikor hiába próbáljuk megoldani

Ha egy kapcsolatban rossz időszak érkezik, megoldatlan problémák tornyosulnak, rengeteget veszekszünk, vagy éppen egy aktuális helyzet okoz nagy fájdalmat, nem mindig segít a megbeszélés. Persze attól még alapvető, az érzelmi verekedés egyik legjobb ellenszere, és tartós megoldást csak akkor találunk, ha nem maradtak kimondatlan ellenérzéseink, és alaposan megismertük a másik érzéseit, gondolatait, de mégis. Van olyan helyzet, amikor minden megbeszélésből csak veszekedés és vádaskodás lesz, elveszítjük a fejünket, és olyanokat mondunk a másiknak, amiket nem is gondoltunk komolyan. Vagy csak rágjuk, rágjuk az adott problémát, mint a kutya a csontot, de már olyan rossz íze van, hogy legszívesebben kiköpnénk, hogy pihentessük egy kicsit az állkapcsunkat.

Amikor a másik hiánya kell ahhoz, hogy rádöbbenjünk az igazságra

Amikor nem látunk más megoldást, néha jobb szakítani. Nem feltétlenül nagyjelenetben és végleg, de néhány nap vagy hét külön töltött idő csak jót tehet. Persze, ezzel megadjuk arra az esélyt, hogy a másik új párt talál, vagy valaki, aki régóta áhítozott a helyünkre, lecsap rá. De ha eleve problémás volt a kapcsolatunk, erre a szakítás előtt is ugyanúgy megvolt az esély. Van abban valami igazság, hogy el kell engednünk azt, ami a miénk, hogy megnézzük, visszajön-e hozzánk. Elengedjük a görcsös ragaszkodást, és képesek vagyunk tisztázni saját érzéseinket és motivációinkat. A másik pedig talán éppen akkor döbben rá, mennyire hiányzunk neki, amikor egy kis időre elszakad tőlünk és nem hall felőlünk.

A cikk itt nem ért véget, folytassátok!

Forrás:
iStock