Egyéb kategória

A növényeitekről se feledkezzetek meg, ha elutaztok

Többnapos vakációra készültök, elrendezitek a lakást, a háziállatotokat átviszitek nyaralni a szülőkhöz. De mi lesz a növényeitekkel? Napokra vagy hetekre a kinti növényeket és a szobanövényeket sem hagyhatjátok víz nélkül. Megmutatjuk, hogy készítsetek egyszerűen házi locsolórendszert.

vous - 2018.09.01.
A növényeitekről se feledkezzetek meg, ha elutaztok

A növényeiteket nyugodtan magukra hagyhatjátok otthon, ha hosszabb vakációra indultok, de ne feledkezzetek el egy apró dologról velük kapcsolatban. A locsolásról. A szárazságtűrő szobanövények kibírják több napig, a kinti növények szerencsések, ha eső érkezik, amíg ti nyaraltok, viszont a legtöbb szobanövény nem sokáig bírja víz nélkül. A Good Housekeeping szerzője azt javasolja, hogy keressetek fel egy segítőkész szomszédot, készítsetek házi locsolórendszert, vagy próbálkozzatok a mini üvegházzal.

Ti melyik megoldás mellett döntenétek?

  • Segítőkész szomszéd

Ha megbíztok a szomszédotokban és a növénygondozási képességében, megkérhetitek, hogy amíg elutaztok, öntözze még néha növényeiteket.

  • Mini üvegház

Készíthettek saját üvegházat is, csak egy nagy műanyag táska kell hozzá. Terítsetek le a lakásban a kőre egy nedves törölközőt, tegyétek rá a jól megöntözött kisebb szobanövényeket, majd húzzátok a zsákot a növények fölé úgy, hogy az tele legyen levegővel. Rögzítsétek a zsákot a növények köré gumiszalaggal.

  • Házi öntözőrendszer

Szükségetek lesz hozzá valamilyen nedvszívó anyagra, „kanócra”– keressetek vastag fonalat, régi természetes rostköteg darabokat vagy pamut póló csíkokat – és tartályokra (például palackok tálak vagy vödrök) a víz visszatartásához. Állítsátok a tartályt a növények mellé, helyezzétek bele a „kanócokat” úgy, hogy elérjék a vizes tartály alját, a „kanócok” másik végét dugjátok bele pár centi mélyen a növények földjébe. A nedvszívó anyag így folyamatosan ellátja vízzel a növény földjét, nem engedi kiszáradni.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek