A töltött paradicsom a dél-francia konyha egyik kihagyhatatlan nyári klasszikusa, igazi házias fogás, kiadós és alakbarát, ráadásul egyszerű is, a nyár elképzelhetetlen nélküle, és tényleg nagyon finom, érdemes otthon is kipróbálni!
A tomate farcie, vagyis a töltött paradicsom hagyományosan fűszeres darált hússal késszül, amit sütőben sütnek szaftosra egy kevéske vajjal. Mint minden alapételnek, természetesen ennek is rengeteg változata van a hús fajtáját és fűszerezését illetően, vannak rizses, de még halas változatok is, de mindegyiknek a lényege a lédús, édes, napérlelte paradicsom, ami ebben az ételben igazi főszereplővé válik.
Mi most egy provence-i változatot mutatunk, ami nagyon egyszerű, szénhidrátban szegény, fehérjében gazdag, melegen, langyosan és hidegen is nagyon finom, akár előre is elkészíthető, de akár újra is melegíthető. Vendégvárónak, kerti partin is nagyon jól működik, akár magában friss bagettel és egy pohár hűs rozéval, vagy salátával kísérve is isteni.
Provence-i töltött paradicsom
Hozzávalók:
Nézzétek meg az elkészítést is!