Ülsz a színházban és csak pislogsz: mikor lett a Pál utcai fiúk ennyire menő?!

5 + 1 életlecke, amit a színház és a színészet taníthat a számotokra

Sokan kipróbálják magukat a színpadon, közülük pedig néhányan úgy döntenek, hogy meg is maradnak ennél a szakmánál, mert megtetszik nekik a színészet. Minden munkahelynek, illetve munkakörnek megvan a maga sajátossága, a maga szabályai, amiket érdemes elfogadni, mert anélkül nem biztos, hogy boldogulunk benne. Megvan ez az orvosok, a tanárok vagy az újságírók körében, és természetesen a színészek esetében is. Íme 5 + 1 életlecke, amit a színház és a színészet taníthat a számunkra.

Vannak, akik már gyerekkorban beleszagolnak a színészetbe, mások kamaszként vagy fiatal felnőttként döntik el, hogy a színpadon szeretnék tölteni az életük hátralévő részét. Egyeseknek ez az időszak átmeneti, néhány év után elhagyják a pályát, mert mégsem találták meg a számításukat. Mások azonban hosszú évtizedeket töltenek a „világot jelentő deszkákon”. A színház világa izgalmas és érdekes, a művészet ezen ága is igényli a kreativitást, a kitartást és a megújulást. És természetesen sok mindenre megtaníthatja az embert: íme 5 + 1 életlecke, amit a színház és a színészet taníthat a számunkra.

1. Megtaníthatja, hogy kik is vagyunk valójában

A színészek sokféle szerepet kapnak, amelyek révén másféle emberek bőrébe bújnak, akik esetleg hasonlítanak hozzájuk, de valószínűleg többnyire eltér az eredeti személyiségüktől egy-egy ilyen karakter. Sokan hajlamosak ezeket a maszkokat az utcára is kivinni – átvitt értelemben, persze. Vagyis a magánéletükben is szerepet játszanak. De ha felismerik ezt a kettősséget, és kihámozzák a sok szerep közül a valódi önmagukat, az igazán felemelő érzés.

Nézzétek meg a többi pontot is!

Forrás:
Facebook