Egyéb kategória

Ez az 5 gyerekkori esemény vezethet felnőttkori szorongáshoz

Jól tudjuk, hogy a gyerekkorunk eseményei komoly hatással vannak az egész életünkre. A felnőttkori generalizált szorongás okai nem mindig egyértelműek, számos esetben azonban korai, gyerekkori élményekkel hozhatók összefüggésbe.

vous - 2018.09.08.
Ez az 5 gyerekkori esemény vezethet felnőttkori szorongáshoz

1. Az iskolai zaklatás

Utólag, felnőtt fejjel talán egyszerű csúfolódásnak tűnik, de a kisgyerekeket az ilyesmi sokkal jobban megviseli. A JAMA Psychiatry című szaklapban publikált 2013-as kutatás szerint azok, akik gyerekkorukban iskolai zaklatás áldozataivá váltak, felnőttként nagyobb eséllyel küzdenek különféle pszichiátriai betegségekkel: a szorongás, a pánikroham, az agorafóbia a vezető problémák között szerepel.

2. A szülők is szorongtak

Ha a szüleink is küzdöttek szorongásos tünetekkel, jó eséllyel átvesszük a mintát tudatalatt mi magunk is. A Kaliforniai Egyetem kutatása szerint az okok a genetikában éppúgy, mint a viselkedésben kereshetők.

Olvassátok  tovább a cikket ITT!

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.