Gyümölcsök és turmixok: megvan, miket érdemes enni jógázás előtt

Próbáljátok ki ezt a jógapózt az irodában nap, mint nap, és búcsút inthettek a derékfájásnak

Gondoltatok már arra, hogy a kávészüneten kívül másképp is lazíthattok munka közben? Létezik egy jógapózhoz hasonló gyakorlat, ami egyszerűen kivitelezhető, és garantáltan ellazít, csökkenti az ülőmunka okozta hátfájást.

A Good Housekeeping szerzőjének kedvenc stressz oldó póza az, ha hanyattfekszik a földön a fal mellett, és a lábait nyújtva a falnak támasztja. 90 fokos szögben helyezkedik el a falnak nyújtott lábakkal. Először persze furcsának tűnhet, pláne, ha az irodában végzitek, de higgyétek el, nagyszerű lazítós technika.

Találjatok minden napra egy időpontot, amikor a bevállalós kollégáitokkal együtt elvégzitek ezt a pár perces gyakorlatot, és hosszú távon érezni fogjátok a hatást.

Eltünteti a feszültséget a hátatokból

Ez a póz segít a derékfájdalmakon. Bár először furcsa, kissé fájó érzés, egy percen belül már úgy érzitek majd, hogy minden izmotok teljesen ellazult. Ha minden nap gyakoroljátok, egy hónap múlva úgy érezhetitek majd, hogy az izmaitok kevésbé feszültek.

Segít relaxálni és fókuszálni

Miközben a hátatokon fekszetek, és a lábaitokat a falnak támasztjátok, ne mobilozzatok, felejtsétek el pár percre az emaileket, hívásokat. Így ki tudtok kapcsolni, és ez a kis relaxálásra szánt idő segít majd, hogy még jobban menjen utána a munka.

Csapatépítő

Jobb, mint a kávészünet. Ha a kollégáitokkal együtt lazítotok, közben beszélgethettek, és nem is tűnik majd olyan furcsának ez a gyakorlat, ha csapatban végzitek.

Objektum doboz