párkapcsolat otthon konyha

Ezeket a mindennapi szokásokat felejtsétek el, mert kapcsolatrombolók

Mindenkinek vannak rossz szokásai. Arra azonban figyeljetek, nehogy ezek az apró, mindennapi dolgok, gesztusok hosszú távon rossz hatással legyenek a kapcsolatotokra is.

A Redbook szakértői, Patti Wood, testbeszéd szakértő és Tina B. Tessina pszicho terapeuta egyetértenek abban, hogy a jó szokások elengedhetetlenek egy hosszú távú kapcsolathoz.

Van azonban 8 kifejezetten rossz szokás, ami többet árt, mint használ egy kapcsolatban.

  • Kiléptek vagy beléptek a házba anélkül, hogy figyelembe vennétek a párotokat

Először csak a csók marad el, mikor munkába indultok, vagy hazaértek, utána az apró gesztusok, elköszönés, majd végül kisétáltok a házból anélkül, hogy rápillantotok párotokra.

  • Csak a munkával foglalkoztok

Digitális világban élünk, nem egyszerű elkülöníteni a munkát a magánélettől. De ne meneküljetek folyton a munkába, hagyjatok időt a kapcsolatotokra is.

  • Nem figyeltek egymásra igazán

Legközelebb, amikor partneretek a napjáról mesél, figyeljétek meg, hányszor mondjátok közben, hogy hm, ühüm, uh. Ezek valójában csak töltelékszavacskák, és úgy tűnik, hogy figyeltek, de közben egy kicsit sem érdekel maga a téma, amiről a másik beszél.

  • Kényelmetlen a pénzről beszélni

A pénzügyi tervezés fontos egy sikeres és boldog házassághoz, beszéljetek a pénzügyekről őszintén, inkább üzleti módon, mint személyes kérdésként.

  • Sokat köszörülitek a torkotokat

Az emberek gyakran köszörülik a torkukat, ha egy számukra kellemetlen szituációban vannak. Ez a szokás veszélyes lehet, ha egy idegesítő szokásból megszokott viselkedéssé válik, amikor a párotokkal beszéltek.

  • Figyelmen kívül hagyjátok a másik igényeit

Egy egészséges párkapcsolatban mindkét félnek törődnie kell a másik szükségleteivel, csakúgy, mint a sajátjaival.

  • Túl sok stressz

A stressz kapcsolatromboló hatású lehet. Az, ha rosszul alszotok, idegeskedtek a munka miatt, még nem ad okot egyből a veszekedésre. Ha az együttérzés helyett folyton védekező üzemmódra kapcsoltok, az káros lehet a kapcsolatra nézve. Inkább mondjátok el párotoknak, ha nagyon nehéz, stresszes napotok volt, hogy lehetősége legyen figyelmesebbnek lenni veletek szemben.

  • Függetlenség

Nincs baj a függetlenséggel egy kapcsolatban, de fontos az osztozkodás is. Például filmezés közben csak magatoknak tartjátok meg a takarót, vagy megosztjátok a másikkal is, esetleg gondoskodtok róla, hogy mindkettőtöknek legyen sajátja? Ez is mutatja, hogy mennyire vagytok egyenlő felek a kapcsolatban.

Forrás:
iStock